Продукти
за около 8 порции
за овкусяване
черен пипер
лимонов сок
плънкалимонов сок
- 1 с.л. зехтин+1 с.л. масло
- 1 малка глава стар лук
- 3-4 скилидки чесън
- 4-5 стръка селари(целина)
- 5-6 листа салвия
- шепа пресен спанак
- 50 г топено сирене
- 50 г крем сирене(извара)
за покриване
150 г тънки резени пушен бекон
още 100 мл бяло вино
Приготвяне
- филето се разрязва с тънък нож и се разстила, колкото може по-широко
- покрива се с фолио и се начуква
- поръсва се с черен пипер и лимонов сок, покрива и се оставя на хладно
- зелените подправки се режат на дребно
- лукът и чесъна се наситняват
- в тиган се загряват зехтина и маслото и се задушава лука и чесъна
- прибавят се зелените подправки , а след омекването им и сиренето
- бекона се подрежада върху лист алуминиево фолио
- върху него се поставя месото, плънката се разпределя отгоре и филето се завива на стегнато руло
- покрива се с резените бекон и се се увива във фолиото
- поставя се в тава, налива се 100 мл вино и 100 мл вода и се пече 10 минути на 200 С
- след това фурната се намалява на 175 С и се пече още 50 минути
- изважда се от фурната и внимателно се развива фолиото
- филето се намазва с отделения в таватра сос и се пече още 10-15 минути до получаване на зачервена коричка
- изважда се в чиния и се оставя да почине 10 тина минути
реже се на порции и се поднася залято със соса
(останалия в тавата гъст сос се разрежда с малко топла вода)
Изглежда божествено! Поздравления!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви ,Весела! Хубави празници ви желая!
Изтриване