Питките са много мекички и пухкави отвътре и с ароматна хрупкава коричка отвън.
Приготвят се много бързо и лесно.
Продукти
за 12 малки хлебчета
60 мл прясно мляко
230 мл вода
1 с.л. лимонов сок
2 с.л. зехтин
1 ч.л. захар
1 и 1/4 ч.л. сол
около 480-500 г брашно
7 г суха мая
за намазване
50 г масло
3-4 скилидки чесън
по 1/2 ч.л. суха мащерка, магданоз, риган или подправки по избор
Време за приготвяне: 1 час 30 мин
- за подготовка -
- за готвене -
Приготвяне
Тестото замесвам в хлебопекарната на програма за "паста" 15 минути.
Разделям на 12 топчета, всяко усуквам на фитил и завързвам на възел.
Подреждам в застлана с хартия тава и оставям да втасват.
Смесвам маслото смачкания чесън и билките и намазвам обилно всяка питка.
Пека на 190 С до зачервяване.