Рецепта за това мое любимо ястие има тук, приготвено по стандартния начин с пържене.
Настоящето предложение е здравословният му вариант в уреда за бавно готвене, без пържене.
Вкусът на ястието не пострада и не отстъпва по нищо на приготвеното по традиционния способ.
Продукти
за 2 порции
400 г пилешко филе без кост
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. ароматно бяло вино
2 с.л. светъл соев сос
1 малка главичка стар лук нарязан на много дребно
черен пипер
2 с.л. олио(зехтин)
1-2 скилидки чесън ха дребно
1 ч.л сух джинджифил на прах
2 с.л. кафява захар или 1 с.л мед
3 с.л. оцет
3с.л. кетчуп
лют пипер по желание
2 с.л. нишесте, разтворени в 50 мл вода
сусам за поръсване
Време за приготвяне: -
за подготовка - 10 мин
готвене - 3 часа
Приготвяне
Месото се нарязва на кубчета(хапки) и се поставя в съда за готвене.Поръсва се с лимоновия сок и виното.
В друг съд се смесват останалите продукти, без нишестето и водата.(Олио, лук чесън, соев сос, джинджифил, захар, кетчуп, оцет) Всичко се загрява до кипене.Отстранява се от огъня и се изсипва върху пилешките хапки.
Уредът за бавно готвене се включва на 2ра степен - силно за 2 часа и 30 мин.Месото трябва да омекне.
След като месото е готово нишестето се разтваря във водата и се изсипва при месото, разбърква се.Включва се за 30 минути на 1ва степен - слабо.
Сервира се върху ориз поръсено със сусам.Рецепта за ориза има тук.