Любимите на моя внук сладки.Правим ги заедно, когато той е в България .
Продукти
за 2 големи тави около 40 бр.- 2 яйца
- 1 ч.чаша захар –
- 1 кафена чаша мед -
- 1 непълна ч.чаша олио
- 1 с.л..канела, карамфил, джинджифил*
- 1ч.л. сода и 1 ч,л.оцет или бакпулвер
- Брашно колкото поеме – около 500-600 г
*много добре се получава ако се добави и индийско орехче и кардамом
Приготвяне
- Рзбиват се с тел яйцата и захарта, добавя се меда, олиото, и всичко останало.сн.1
- Накрая се прибавя постепенно брашното до получаване на лепкаво тесто, но да може да се оформя с ръце.сн.2
- Оформят се топчета, които леко се притискат.сн.3
- Пече се в намазана с мазнина тава. 180 С – 350 Ф за 10 тина минути като се наблюдават да не изгорят.Ако се препекат ще станат твърди.сн.4
- по желание се слепват две по две с конфитюр, в случая малинов
- може да се потопят в шоколад (шоколадът се затопля на водна баня или МВ и се смесва с малко сметана)
Тук може да видите и вариант на