Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

събота, 12 август 2017 г.

Ягодов сладкиш с крем сирене и маскарпоне





Някои наричат този сладкиш чийзкейк, но за мен чийзкейкът е с печене и без желатин.Много подходящ за любителите на лесните десерти.Може да се приготви с различни плодове - пресни, замразени или от компот.



Продукти
за форма с диаметър 26 см
16 порции
за основата
200 г обикновени бисквити
50 г масло
ванилия
крем
250 г маскарпоне
300 г крем сирене
200 г течна сметана
2 с.л. сладко ягоди
лимонова кора 1/2 лимон
7 г желатин
ягодов слой
500 г ягоди
3 с,л, захар
2=3 с.л. вода
1 с.л. лимонов сок
7 г желатин

 Време за приготвяне: 3ч.30 мин
- за подготовка - 15 мин
 - за готвене и изчакване - 3 часа
  Калории
Общо Ккал
За една порция Ккал
Приготвяне 
за основата
Бисквитите се смилат (начукват) и се смесват с разтопеното масло.Разстилат се на дъното на форма с подвижни стени и се притиска до получаване на блат.
крем
Маскарпонето, крем сиренето и сладкото се разбиват до еднородна смес.
Желатинът се накисва в 50 мл вода, до набъбване. Загрява се за 30 сек на МВ и се прибавя към крема.Разбърква се добре.
Сметаната се разбива с миксер и се смесва с крема.
Изсипва се върху бисквитения блат и се оставя в хладилник за 2 часа, докато стегне.
ягодов слой
Ягодите се почистват и ако са големи се нарязват. Поръсват се със захарта, добавя се водата и се поставят на слаб огън, докато захарта се разтопи.
Желатинът се посипва в ягодовата смес и се разбърква до пълното му разтваряне.
Оставя се да изстине и след това се изсипва върху крема.Заглажда се като съдът се разклаща докато ягодовата смес се разпредели равномерно.
Сладкишът се оставя в хладилника за още 1=2 часа, да стегне.
Освобождава се от борда и е готов за сервиране.


Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

Не пропускайте новите публикации!

Follow