Това е по-скоро идея за разнообразяване начина на поднасяне на пюрето като гарнитура или предястие. Необходими са ви само някакви пръстени за оформянето. Аз използвах метални, но може да са направени от разрязана пластмасова бутилка, бирена или друга консерва. Количества и продуктите са съвсем ориентировъчни, зависят от това какво имате в хладилника и каква е големината на пръстените, които се използват.
Продукти
за около 4 порции
2 картофа
сол, черен пипер, мащерка, масло
3 моркова
сол, черен пипер, майорана
1 малка глава червено цвекло
сол, черен пипер, чесън, тъмен балсамов оцет, лъжица сметана
300 г пресен спанак
сол, черен пипер, чесън, джоджен, лъжица сметана
още
крем сирене, извара, босилек, чесън
Приготвяне
Всички зеленчуци се варят поотделно.Може картофите и морковите заедно.
Спанака се бланшира само за около 3-5 минути и веднага се прехвърля в купа със студена вода, отцежда се много добре(изстисква се с ръка) и се пасира с пасатор или блендер, овкусява се с предвидените подправки.
Цвеклото, обелено и нарязано за да се свари по-бързо. Пасира се с пасатор или в блендер и се овкусява.
Картофите и морковите се отцеждат и се намачват с преса за картофи или вилица. Може да се смесят.НЕ се слагат в блендер или пасатор! Овкусяват се с предвидените подправки.
Ринга се маже с олио отвътре, слага се в чинията и в него се подреждат пюретата.За основа се използва картофено или морковено, защото са по-твърди и стоят по-стабилно.Притиска се с лъжицата.
Върху спаначеното пюре има крем сирене смесено с извара и овкусено с подправки.
Охлажда се в хладилник за 30 минути или повече, ринга се изважда внимателно и...готово, шаренийка!
Сонче, чудесни и лесни за изпълнение идеи предлагаш! Ще се възползвам!
ОтговорИзтриванеПриятна неделя!
Чудни са, Сонче, страхотни предложения, идейни, красиви и много вкусни! Поздрави!
ОтговорИзтриване