за форма 30/10 см
16 порции
200 г масло
250 г захар
60 м лимонов сок
5 яйца
щ.сол
ванилия
бакпулвер
300 г брашно
60 г пшенично нишесте
Време за приготвяне: 1ч. 15 мин.
- за подготовка - 15 мин.
- за готвене - 1 час
- за изчакване - 1 час
Приготвяне
Мекото масло се разбива със захарта. Добавя се лимоновият сок, разбърква се добре.
Яйцата се прибавят едно по едно , като след всяко се разбива.
Сухите съставки се пресяват и се добавят постепенно с внимателно разбъркване.
Готовата смес се изсипва в застланата с хартия и намазана с мазнина форма.
Пече в предварително загрята на 175 С фурна без вентилатор (160 С с вентилатор) за 1 час, до суха клечка.
Оставя се да изстине и тогава се изважда.
Може да се покрие с лимонова глазура, приготвена от малко лимонов сок и пудра захар.