Тези пържолки са задължителни един път седмично у нас.
Комбинираме ги само със салата, но според вкуса може да поднесат с гарнитура.
Много хора имат предубеждение към бялото пилешко месо , твърдейки , че е много сухо и го избягват.Аз пък гарантирам , че тези пържолки са изключително сочни, крехки и месото просто се топи в устата.
Тук предварително се извинявам на опитните кулинари, че няма да разкажа нищо интересно за тях, но споделям това за тези, които се интересуват.
Как да си приготвим крехки пилешки пържоли?
400 г пилешко месо от гърдите
1 лимон
черен пипер
сух босилек или друга подправка
1 с.л. светъл соев сос
1 с.л. зехтин
Калории - общо
на 1 порция
Приготвяне
Комбинираме ги само със салата, но според вкуса може да поднесат с гарнитура.
Много хора имат предубеждение към бялото пилешко месо , твърдейки , че е много сухо и го избягват.Аз пък гарантирам , че тези пържолки са изключително сочни, крехки и месото просто се топи в устата.
Тук предварително се извинявам на опитните кулинари, че няма да разкажа нищо интересно за тях, но споделям това за тези, които се интересуват.
Как да си приготвим крехки пилешки пържоли?
- купувайте само охладено месо
- купувайте филе ''пеперуда'', а не малките филенца
- мариновайте задължително предварително най-малко половин час, колкото повече, толкова по-добре
- не солете месото преди печене
за 2 порции
400 г пилешко месо от гърдите
1 лимон
черен пипер
сух босилек или друга подправка
1 с.л. светъл соев сос
1 с.л. зехтин
Калории - общо
на 1 порция
Приготвяне
- Изтънете пържолите като внимателно направите хоризонтален разрез почти до края и разтворете за да се получи по-голяма пържола.Ако не успеете, просто направете от едната пържола 2 по-тънки.
- Залейте обилно с лимонов сок, леко напръскайте със соев сос, наръсете с черен пипер и стрит босилек.(Вместо босилек може да се използва друга подправка)Накрая добавете няколко капки зехтин.Така се обработват всички пържоли като може да се редят една върху друга.
- Завийте с фолио и оставете в хладилника.Най-добре за следващия ден.
- Скарата се загрява на най-високата степен.
- Месото се поставя и не се пипа поне 4 минути, може повече, зависи от силата на скарата и атмосферните условия (моята скара е на терасата) .
- Проверява се внимателно отстрани дали се отлепва, трябва да започне да образува тънка коричка по края.Чак тогава внимателно се обръща.Пече се още 4 -6 минути.
- Сервира се веднага.Ако ще е за по-късно, се съхранява в закрит съд и се затопля преди сервиране.
На тиган
Маринованото месо може да се оваля в брашно и да се изпържи в малко мазнина , смес от масло и зехтин.
В широка чиния се смесват брашно,малко сол, малко червен пипер, по желание малко къри.
Маринованото месо се овалва в брашнената смес и се пържи до златисто в смес от 2 с.л. зехтин и бучка масло, колкото орех.
В широка чиния се смесват брашно,малко сол, малко червен пипер, по желание малко къри.
Маринованото месо се овалва в брашнената смес и се пържи до златисто в смес от 2 с.л. зехтин и бучка масло, колкото орех.
Чудесни са тези пържоли. Много ми харесаха и непременно ще ги пробвам.
ОтговорИзтриванеХубав съботен ден!
Благодаря, Диана!Радвам се, че си заинтригувана, опитай и сподели!Поздрави!
ИзтриванеПържолите са уникални,сега ще правя същите за 2-ри път. Много крехки, вкусни и наистина се топят в устата,аз ги правя вариант на тиган. Благодаря за хубавата рецепта.
ИзтриванеИзглеждат супер, Сонче!
ОтговорИзтриванеАз добавям и лъжица мед към марината. Стават супер!
ОтговорИзтриванеразбира се, медът прави карамелена глазура и става много добре!Може да се намажат и към края на печенето!
Изтриванеи ас така исе получи
Изтриванеmalko hora znayat, che tezi vkusnoizglejdasti pileshki parjoli imat 15 vaxini, za vremeto [35]dni ot yaiceto do zakolvaneto na pileto i exportiraneto mu do targovskata mreja do potrebitelj . tova e informaciata, kojato imam ot dostoverev iztochnik, rebotest v pticekombinati.
ОтговорИзтриванеE i kakvo ot tova?
ИзтриванеЗатова домашното си е най-добро!!!
ИзтриванеПърво: Пиши на кирилица,за да ти се разбира, а не да четем по 3 пъти за да разберем какво си искал да напишеш!
ИзтриванеВторо: Не знам кой е източника ти, но бъди сигурен НЕ Е ДОСТОВЕРЕН, защото най-напред от яйцето до търговската мрежа не са 35, а са 45 дни. После ваксини има, но са само 2 - едната е още в яйцето, преди да се излюпи, а втората е веднага щом изсъхнат новоизлюпените пиленца. След това ваксини няма! Дават им се витамини, антибиотици и EsB3. Последното се дава по схема на 2 пъти, като втория път свършва на 34-ти ден и няма как да го заколиш на 35-ти ден, защото това лекарство има карантина 10 до 14 дни!
Моя източник е моя опит! Отглеждам бройлери! От тук нататък сещайте се колко вярна е и всичката останала информация, написана по-горе от "Анонимен 4"
a kogato gotvj za men nai-vajno e hranata da e zdravoslovna, ne nai vkusna, ne nai dobre izlejdasta, i ne nai barzo.pri visoka temperatura vsichko se razgrajda i se gubjt cennite sastavkii ne ostava nisto za organizma.
ОтговорИзтриванеmnogo e dora receptata good
ОтговорИзтриванеБлагодаря! :)
ИзтриванеСоня, искам да изкажа благодарност за рецептата за пържолките от филе на скара. Страшно крехки и вкусни, като нямах лимон и леко ги натрих с лимонтозу и сложих само соев сос.
ОтговорИзтриванеАз също избягвах този тип месо за пържоли, но вече ще присъстват често на нашата трапеза. Страхотни са!
Благодаря, че сте се доверили на моята рецепта! Благодаря и за споделеното, важно е за мен и за читателите! Поздрави!
ОтговорИзтриванеВместо лимонтозу, по-добре би било горчица
ОтговорИзтриванеМного благодаря за ценните съвети как да стане крехка пържолата!
ОтговорИзтриванеИ аз ви благодаря за споделеното! Дано да ви хареса! Поздрави да ви е сладко!
ИзтриванеНевероятни. Станаха супер на скарата!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Дани !За доверието и за споделеното, много се радвам , че ви е харесало! Поздрави и да ви е сладко!
ИзтриванеАз от вчера съм мариновала едни гърди, но благодаря за малките тънкости около печенето. След малко ги почвам :)
ОтговорИзтриванеНа каква степен да запържа пържолните, ако ги правя на тиган?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, аз използвам 5 та степен от 6, малко по-висока от средна.
ИзтриванеСтанаха превъзходни! Само едно указание не спазих – това да "не се пипа поне 4 минути". Аз задължително обръщам първия път на една минута, за да се запечата соса в месото и да остане крехко, а не да изтече от горната (все още сурова) страна и после да се изсуши. По въпроса за ваксините – не мисля, че всеки има възможност да заколи 6 (примерно) домашно гледани кокошки, за да сготви една такава гозба. А и братя и сестри, българи – пишете на кирилица! Много ни е красив езика, изстрадали сме си привилегията да пишем и четем на кирилица, а вие с тази wliokavica ми разваляте апетита!
ОтговорИзтриванеИзключително добре казано!!!
ИзтриванеА относно рецептата - определено ще я пробвам! Благодаря за споделения опит!
Поздрави!
Антония
Изключително добре казано!!!
ИзтриванеА относно рецептата - определено ще я пробвам! Благодаря за споделения опит!
Поздрави!
Антония
Здравейте! J Много ви благодаря за рецептата! Но, имам един въпрос. Пишете, че месото не се соли преди печене, но соевият сос също е солен.
ОтговорИзтриванеКога се соли? Моля да ми отговорите, искам утре да ги направя.
Поздрави! Сашо
Да, не се соли преди скара, нито пилешкото, нито свинското.Солта извлича соковете от месото на повърхността и след това не е сочно. Обърнете внимание на пържолките, след като ги свалите от скарата и поставите в затворен съд, ако ги посолите, сокът започва да излиза. Соевият сос е едновременно леко солен и леко кисел, той помага за "омекване" на месото, да стане по-сочно и крехко. Количеството соев сос, 1с.л. е много малко.Имам пред вид да не ръсите сол със солницата :). Поздрави и да ви е сладко!
ИзтриванеСоня, много благодаря за бързия отговор! :) Поздрави и приятен ден! Сашо
ОтговорИзтриванеПилето стана чудесно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Поздрави!
Сашо
А кога се осолява или не му се слага сол изобщо?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, аз лично не слагам сол, само соевият сос ни е достатъчен.Но , ако искате, може да посолите преди сервиране. Поздрави и да ви е сладко!
ИзтриванеЗДРАВЕЙТЕ,Соня!Поздравления за чудесната рецепта!Попаднах на нея случайно и вече приготвям пилешкото само така.Пробвала съм и на тиган,и на скара ,и панирани.....Разкош!!!!!БЛАГОДАРЯ ТИ!!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви! Подобни коментари ме мотивират и радват безкрайно! Поздрави ида ви е сладко!Весели великденски празници!
ОтговорИзтриванеМного благодаря за рецептата! Вкусно,бързо,лесно ! И много впечатляващо за гости :) ! Аз нямах соев сос ,но и без него станаха прекрасно!
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че рецептата ви е допаднала! Благодаря ви за споделеното, поздрави и да ви е сладко @
Изтриване