Продукти
за около 24 броя малки кифлички
тестото е замесено в хлебопекарна на програма "тесто" и редът на продуктите е като за машина, но може да се замеси и на ръка, по обичайния начин
150 г захар
80 мл олио
200 мл прясно мляко
1/2 ч.л. сол
ванилия
650 г брашно
7 г. , 1 пакетче суха мая
200 г мармалад
Време за приготвяне: 3 часа
- за подготовка - 20 мин.
- за готвене - 40 мин.
- за изчакване 2 часа
Общо Ккал 2614
За една порция Ккал 198
Приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват, слагат се в казанчето и се прибавят останалите течни продукти и солта.
Отгоре се изсипва брашното, а върху него маята.
(Аз предпочитам понякога да активирам маята предварително, особено ако имам съмненя. Тогава разтварям маята в малко от затопленото мляко с 1 с.л. от захарта и 1-2 с.л. брашно. След като "шупне" я смесвам с останалите течности.)
Машината се включва на програма "тесто", която включва месене и втасване за около 2 часа.
Готовото тесто се изважда и разделя на 4 части.
Всяка част се оформя на топка и след това се разточва на кръг.
От кръга се изрязват триъгълници. В единия край се поставя пълнежа и кифлите се завиват.
Подреждат се в тава застлана с хартия за печене.
Оставят се да втасат за около 30 мин. в топла фурна , на 40 С.
Пекат се на 200 С за около 20 минути. По средата на печенето се намазват с разбито с малко вода яйце.