Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

понеделник, 17 септември 2018 г.

Солени палачинки с пилешко филе


Рецептата е само примерна, пълнежът може да бъде всякакъв – шунка, яйца, гъби, скариди, а палачинките да приготвите по любимата си рецепта J

Продукти
5-6 порции (12-15 бр. с диаметър 20 см)

 За палачинките

3 яйца
Щипка сол
500 мл прясно мляко
50 г разтопено масло
2 ч.ч. брашно ( 280 Г)
Олио за пържене
Плънка
600 г пилешко филе
1 малка глава лук
200 г замразен грах
100 г крем сирене
Черен пипер
Мащерка
2 с.л масло
1 с.л. зехтин
50 г настърган кашкавал за поръсване

Време за приготвяне:40 мин.
 - за подготовка - 20 мин.
 - за готвене -20 мин.

Калории 
Общо 4544 Ккал 
За една порция 757  Ккал 

Приготвяне 

Яйцата се разбиват, добавя се 1 ч.ч. мляко
Прибавят се брашното, солта, ванилията и мазнината и се разбърква добре.
Добавя на части останалото мляко( може и вода) до постигане на желаната гъстота.
Тиганът се маже с мазнината и се пържат тънки палачинки. Котлонът трябва да е на 1-2 степени преди най-високата температура.
за плънката – Лукът се реже на дребно и се задушава в малко масло. Прибавя се нарязаното на дребни късчета пилешко филе, задушава се до готовност. Добавя се замразения грах, разбърква се добре , отдръпва се от огъна и се примесва крем сиренето.Може да се сложат подправки по избор, аз ползвам черен пипер и мащерка.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

събота, 15 септември 2018 г.

Канелени рулца със сода, замесени в хлебопекарна




Продукти
за 12-16 броя
6 порции
120 мл прясно мляко
2 с.л. лимонов сок
250 г крем сирене
80 г захар
440 г брашно
Щ. сол
2 с.л. бакпувер
Плънка
100 г масло
2 с.л. канела
100 г захар
Нарязани бадеми
Стафиди

 Време за приготвяне: 1 час
- за подготовка - 40 мин.- 
за готвене - 20 мин.

Калории 
Общо 4200  Ккал 
За една порция 700 Ккал 

Приготвяне 
Млякото се се смесва с лимоновия сок и се оставя настрани. Машината се включва на програма „паста“. Тя е 15 или 20 минути за различните машини.
Сиренето и захарта се бъркат в машината 5-8 минути, прибавя се прясното мляко, бърка се още 5-6 минути, прибавя се брашното, смесено с бакпулвера.Бърка се до края на програмата.
За плънката - маслото се разтопява и се смесва с канелата и захарта.
Тестото е ронливо, но лесно се изважда от казанчето на машината.Омесва се за 1 минути и се оформя на топка.Разделя се на 2 части. Всяка част се разточва на кора с приблизителни размери 35/25 см. Всяка кора се маже с плънката, посипва се ядки и стафиди и се завива на стегнато руло. Реже се на 12 парчета (около 1,5 см дебелина). Получават се общо 12-15 рула. Подреждат се в застлана с хартия за печене тавичка. Пекат се на 190 С( 170  с вентилатор) за около 20-25 минути.

Топинг – 2-3 с.л. крем сирене се смесват с 1 с.л. захар и 2-3 с.л. прясно мляко. Разбърква се добре.
Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

Не пропускайте новите публикации!

Follow