Рецептата е само
примерна, пълнежът може да бъде всякакъв – шунка, яйца, гъби, скариди, а
палачинките да приготвите по любимата си рецепта J
Продукти
5-6 порции (12-15 бр. с диаметър 20 см)
За палачинките
3 яйца
Щипка сол
500 мл прясно мляко
50 г разтопено масло
2 ч.ч. брашно ( 280 Г)
Олио за пържене
Плънка
600 г пилешко филе
1 малка глава лук
200 г замразен грах
100 г крем сирене
Черен пипер
Мащерка
2 с.л масло
1 с.л. зехтин
50 г настърган кашкавал за поръсване
- за подготовка - 20 мин.
- за готвене -20 мин.
Калории
Общо 4544 Ккал
За една порция 757 Ккал
Приготвяне
Яйцата се разбиват, добавя се 1 ч.ч. мляко
Прибавят се брашното, солта, ванилията и мазнината и се разбърква добре.
Добавя на части останалото мляко( може и вода) до постигане на желаната гъстота.
Тиганът се маже с мазнината и се пържат тънки палачинки. Котлонът трябва да е на 1-2 степени преди най-високата температура.
за плънката – Лукът се реже на дребно и се задушава в малко масло. Прибавя се нарязаното на дребни късчета пилешко филе, задушава се до готовност. Добавя се замразения грах, разбърква се добре , отдръпва се от огъна и се примесва крем сиренето.Може да се сложат подправки по избор, аз ползвам черен пипер и мащерка.