Днес посрещам на гости една много изкусна кулинарка! Първоначално харесах нейните творения във Фейсбук, а отскоро я открих и в блоговото пространство. Блогът й още няма годинка, но е с богата колеция от вкусотии. Всичко в Животът може да е вкусен е изумително красиво, приготвено с много старание и поднесено с вкус.
Днешното предложение говори само за уменията и майсторството на своята създателка!
Представям ви Христинка Колева и нейния блог Животът може да е вкусен!
Между другото прекрасно мото, много ми харесва такава философия!
Горещо препоръчвам рецептите за торти и чийзкейк, погачи и всичко останало, но специално внимание може да отделите на публикацията с различни техники за боядисване и декупаж на яйца, много полезна и интересна!
Добре дошли на Христина и пролетта в Моето сладко хоби!
***На гости съм на една много симпатична и усмихната дама, където се чувствам уютно и комфортно. В нейното красиво и подредено местенце винаги може да се намери нещо интересно и в същото време изпитано и доказано. Снимките са много ароматни и апетитни, а презентацията и' е чудесна. Удоволствие е за мен да ви представя и моята домакиня - Соня и нейният блог ,,Моето сладко хоби".
Сонче, поласкана съм от поканата и сърдечно ти благодаря!
Пристигам с пъстро пролетно руло и много ведро настроение!***
Продукти за пастата за декориране:
1 белтък (30 г)
30 г пудра захар
30 г брашно
30 г разтопено краве масло
хранителни бои - червена, зелена
какао
Продукти за платката:
4 яйца
4 с. л. захар
4 с. л. брашно
ванилия
Продукти за крема:
250 мл прясно мляко
2 жълтъка
20 г брашно
20 г царевично нишесте
100 г захар
ванилия
80 г меко краве масло
100 г начупен на дребно шоколад
Приготвяне на пастата за декориране:
Белтъкът се разбива на пяна и към него се излива маслото. Добавят се брашното и пудрата захар. Всичко се разбърква до получаване на паста.
Пастата се разделя в отделни чашки и се оцветява с нужните цветове.
От хартия за печене се правят малки фунийки и в тях се поставят различните цветове паста.
Взема се лист хартия за печене и с помощта на корнетчетата се рисуват клонки, цветчета, листенца. Рисунката се оставя в хладилник да стегне.
Приготвяне на платката:
Яйцата се разбиват заедно със захарта на пяна. Към тях се прибавя пресятото брашно. Разбърква се внимателно с шпатула и се изсипва върху рисунката на хартията.
Пече се в предварително загрята фурна на 170 градуса до леко порозовяване.
Тавата е с размер 30/35 сантиметра.
Тавата е с размер 30/35 сантиметра.
Приготвяне на крема:
Жълтъците се разбиват до побеляване с половината захар. Добавят се брашното и нишестето (пресяти), разтварят се с малко от млякото и сместа се разбърква до хомогенност.
Останалото мляко + другата половина захар се поставят на котлона до завиране.
Към жълтъчната смес се изсипва на тънка струйка горещото мляко, като се разбърква непрекъснато. Връща се отново на котлона и се вари 3-4 минути, като се бърка постоянно с телена бъркалка. Крема става много гъст. Ароматизира се с ванилията. Изсипва се в плитка тавичка, покрива се плътно със стреч фолио и се оставя да изстине.
Охладеният крем се разбива с миксер за 3-4 минути и постепенно към него се прибавя омекналото краве масло. Разбива се докато стане пухкав крем. Накрая се прибавя начупеният на много ситно шоколад.
Оформяне на рулото:
Опеченото и охладено руло се обръща и внимателно се отстранява хартията. Обръща се с мотивите надолу и се намазва с крема. Завива се на руло и се оставя в хладилник да стегне.
***Вземете рулото, наберете пролетни цветя и отидете на гости. Прекрачете прага с широка усмивка :)) и хубави мисли за здраве и радостни дни!
Благодаря ти, Сонче за топлото посрещане и за хубавите изживявания в твоята уютна кухня**