Представям ви нещо изключително бързо, много лесно и най-вече вкусно! Ще се влюбите!Рецептата е една от първите публикувани в блога. Сега е леко променена, с по-лесен крем.
Ако не сте правили още този сладкиш, горещо ви го препоръчвам! Опитайте и двата варианта, аз не мога да кажа кой е по-добър!
Другата рецепта е тук
Продукти
за форма с диаметър 16-18 см
6-8 порции
5 бр. кори за баница - 150г
30 г масло+
1 с.л. олио
крем
500 мл прясно мляко
5 с.л. захар
2 яйца
3 с.л. брашно
2 п. ванилия
30 г масло
Време за приготвяне: 40 мин.
- за подготовка - 10 мин.
- за готвене - 30 мин.
Калории
Общо 2140 Ккал
за 1 порция 267 Какал
Приготвяне
Мазнината се загрява до разтопяване на маслото.
Фурната се загрява на 200 С.
Тавичката, в която ще се приготвя сладкиша, се намазва с мазнина - дъното и стените.
Всяка кора се намазва с мазнина и всички се подреждат една върху друга в тавичката.
Пече се до златисто, около 15 мин.
Изважда се от фурната и корите леко се натрошават. ( това е за по-лесно сервиране след това )
крем
400 мл от млякото се слагат да заврат заедно със захарта.
В блендер се слагат 100 мл мляко, 2те яйца и брашното.Разбърква се много добре. Може да се използва висок съд и пасатор.
Получената смес се изсипва внимателно във врящото мляко. Бърка се с телена бъркалка докато заври и започне да се сгъстява. Отдръпва се от огъня.
Прибавят се ванилията и маслото. Разбърква се добре.
Кремът се изсипва върху изпечените кори.
Запича се отново за 10 тина минути.
Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.