Обичам всякакъв вид чийзкейк! Тук можете да намерите рецепти за различни варианти и видове. Предпочитам печения чийз, вкусът и текстурата са несъпоставими.
Вариантът с тиква съм правила на микровълнова, рецептата е тук.
Днешното предложение е сравнително лесно, много вкусно, ароматно и с нежна текстура.
Основата е без брашно, само белтък и ядки.
По желание в чийзкейка може да се добавят 1-2 с.л. нишесте за по-голяма плътност.Кондензираното мляко може да се замени със сметана и да се добави захар.
Продукти
за форма с диамтър 16-18 см
8 порции
за основата
1 белтък
3 с.л. захар
щипка сол
1 к.л. лимонов сок
120 г смлени орехи или други ядки
чийзкейк
250 г крем сирене
250 г крем сирене
ванилия
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. настъргано индийско орехче
щипка сол
300 г пюре от печена тиква
глазура
2 с.л. захар
100 мл кондензирано мляко
орехи
Време за приготвяне: 8часа
- за подготовка - 30 min.
- за готвене - 60 мин.
Приготвяне
За основата
Белтъка се разбива на сняг заедно с лимоновия сок и щипка сол.Постепенно се прибавя захарта като разбиването продължава до пълното й усвояване и получаване на гладка лъскава смес.
Добавят се смлените ядки и сместа се разбърква с шпатула.
Изсипва се във формата за печене, като по желание се разпределя и по стените като се оформя борд.
Основата на сладкиша се пече в предварително загрята на 180С фурна за около 20 мин.
Изважда се от фурната и се оставя настрани.
Чийзкейк
Крем сиренето се разбива, добавят се яйцата, едно по едно, кондензираното мляко, ароматите и всичко се разбива добре с миксер.
Тиквеното пюре се смесва с горната смес и се разбърква добре.
Чийзкейка се изсипва в изпечената основа.(Добре е стените на съда да се намажат с масло).
Сладкишът се пече 10 минути в предварително загрята на 200 С фурна и след това още 1 час на 160 С. Оставя се да изстине във фурната.След това се прибира в хладилник за няколко часа.
Глазура
Захарта се загрява в дълбок съд до карамелизиране.Излива се кондензираното мляко(може да се замени със сметана) и се разбърква енергично до завиране.
Глазурата се излива върху студения сладкиш.
Украсява се със запечени орехи и тиква.
Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби
Време за приготвяне: 8часа
- за подготовка - 30 min.
- за готвене - 60 мин.
Приготвяне
За основата
Белтъка се разбива на сняг заедно с лимоновия сок и щипка сол.Постепенно се прибавя захарта като разбиването продължава до пълното й усвояване и получаване на гладка лъскава смес.
Добавят се смлените ядки и сместа се разбърква с шпатула.
Изсипва се във формата за печене, като по желание се разпределя и по стените като се оформя борд.
Основата на сладкиша се пече в предварително загрята на 180С фурна за около 20 мин.
Изважда се от фурната и се оставя настрани.
Чийзкейк
Крем сиренето се разбива, добавят се яйцата, едно по едно, кондензираното мляко, ароматите и всичко се разбива добре с миксер.
Тиквеното пюре се смесва с горната смес и се разбърква добре.
Чийзкейка се изсипва в изпечената основа.(Добре е стените на съда да се намажат с масло).
Сладкишът се пече 10 минути в предварително загрята на 200 С фурна и след това още 1 час на 160 С. Оставя се да изстине във фурната.След това се прибира в хладилник за няколко часа.
Глазура
Захарта се загрява в дълбок съд до карамелизиране.Излива се кондензираното мляко(може да се замени със сметана) и се разбърква енергично до завиране.
Глазурата се излива върху студения сладкиш.
Украсява се със запечени орехи и тиква.
Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби