С четенето на кулинарните блогове установих, че Карлсон и Дребосъчето имат много почитатели!Още повече почитатели имат канелените кифлички.
Видях поне 10 рецепти.
И тъй като аз много пъти съм си мечтала за аромата на тесто и канела,
четейки за приключенията на героите на Астрид Линдгрен, се заех с голямо
желание с канеленото предизвикателство.
Резултатът беше близо до отличен.Получи се нещо изключително ароматно и много вкусно.Не ми хареса, че след изстиването на кифличките карамелената коричка, която се получава отдолу се втвърди.След това ги предлагах загрети на МВ.Все пак ще споделя рецептата, а когато я
усъвършенствам, ще пиша отново.Пък може и някой да даде полезен съвет.
Използвах същото тесто като за Кифлички с пълнеж от сладко Пълнежът е различен, както и сосът, в който се пекат кифличките.Основно използвах рецептата и указанията от тук.
Направих съвсем малки промени(солта е по-малко, захарта е повече, добавих и малко лимонов сок ).
Продукти
за тестото
500 г брашно , заедно с това за измесване
1 яйце и 1 белтък(жълтъкът е за намазване)
150 г захар
1 пакетче суха мая
200 мл пр.мляко*
1/2 ч.л. сол
ванилия
1с.лъжица лимонов сок
50 г масло(олио, зехтин, мас)
за плънката
200 г кафява захар( на моята пишеше само ''кафява тръстикова'')
1 с.л. мляна канела
125 г меко масло
50 г стафиди
за канеления сос
25 г масло
50 г кафява захар
1 к.л. мляна канела
* количеството варира в зависимост от големината ма яйцата