сряда, 11 декември 2013 г.

Руло от свинско филе със зелена плънка и коричка от бекон




Продукти
за около 8 порции


1, 6 кг свинско контрафиле
 за овкусяване
черен пипер
лимонов сок
плънка

  • 1 с.л. зехтин+1 с.л. масло
  • 1 малка глава стар лук
  • 3-4 скилидки чесън
  • 4-5 стръка селари(целина) 
  • 5-6 листа салвия
  • шепа пресен спанак
  • 50 г топено сирене
  • 50 г крем сирене(извара)

за покриване
150 г тънки резени пушен бекон
още 100 мл бяло вино


  Приготвяне


  • филето се разрязва с тънък нож и се разстила, колкото може по-широко
  • покрива се с фолио и се начуква
  • поръсва се с черен пипер и лимонов сок, покрива и се оставя на хладно
  • зелените подправки се режат на дребно
  • лукът и чесъна се наситняват
  • в тиган се загряват зехтина и маслото и се задушава лука и чесъна
  • прибавят се зелените подправки , а след  омекването им и сиренето 
  • бекона се подрежада върху лист алуминиево фолио
  • върху него се поставя месото, плънката се разпределя отгоре и филето се завива на стегнато руло
  • покрива се с резените бекон и се се увива във фолиото
  • поставя се в тава, налива се 100 мл вино и 100 мл вода и се пече 10 минути на 200 С
  • след това фурната се намалява на 175 С и се пече още 50 минути
  • изважда се от фурната и внимателно се развива фолиото
  • филето се намазва с отделения в таватра сос и се пече още 10-15 минути до получаване на зачервена коричка
  • изважда се в чиния и се оставя да почине 10 тина минути

реже се на порции и се поднася залято със соса
(останалия в тавата гъст сос се разрежда с малко топла вода)





2 коментара:

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.