Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

вторник, 12 декември 2017 г.

Лесен шоколадов чийзкейк с бисквити орео без печене



Любими вкусове - крем сирене, шоколад, орео, съчетани в лесна рецепта без печене! Насладете се на този невероятен сладкиш, който можете да приготвите много бързо!





Продукти
за форма с диаметър 26 см
16 порции
основа
200 г бисквити орео
60 г масло
чийзкейк
за шоколадовия крем
675 г крем сирене(Филаделфия 3 опак.)
400 г, 1 кутия подсладено кондензирано мляко
200 мл течна сметана
ванилия
7 г желатин
200 г шоколад поне 52% какао
за карамеления слой
225 г крем сирене(Филаделфия 1 опак.)
100 мл течна сметана
400 г (1 оп.) дулче де лече
10 г желатин
5-6 бр, бисквити орео
шоколадов ганаш
100 г шоколад 52 %
50 мл сметана
за украса
шоколадова сметана
бисквити орео
 Време за приготвяне: 60 мин.
- за подготовка - 60 мин.
 - за готвене -
Калории
Общо Ккал
За една порция Ккал
Приготвяне

основа
Бисквитите се смилат в блендер и към тях се прибавя разтопеното масло. Разбърква се до получаване на еднородна маса.
Получената смес се разстила на дъното на форма с откопчаващ се пръстен и се притиска добре. Оставя се в хладилник да стегне.
чийзкейк
В дълбока купа с миксер се разбиват крем сиренето и кондензираното мляко. Добавя се ванилия.
Желатинът се накисва в 30 мл студена вода докато набъбне. След това се загрява на микровълновата до пълното му разтваряне. Изсипва се при крем сиренето като се прецежда с цедка, за да няма неразтворен желатин. Разбърква се много добре.
Шоколадът се разтопява на микровълнова или на водна баня. Разбърква се добре до получаване на гладък крем. Внимателно се смесва с крем сиренето като се бърка с миксера.
Сметаната се разбива до пухкав крем и се смесва с крем сиренето.
Готовата шоколадова смес се изсипва върху студената основа. Формата се прибира отново в хладилника.
Една опаковка крем сирене се разбива заедно с карамеленото мляко (тук  има описание как се прави).
Желатинът се накисва в 30 мл студена вода докато набъбне. След това се загрява на микровълновата до пълното му разтваряне. Изсипва се при крем сиренето като се прецежда с цедка, за да няма неразтворен желатин. Разбърква се много добре.
Сметаната се разбива до пухкав крем и се смесва с крем сиренето.
Прибавят се по желание няколко натрошени бисквити орео.
Изсипва се върху шоколадовия чийзкрем и се заглажда.
шоколадово покритие
Сметаната се загрява в микровълновата фурна и към нея се прибавя натрошения шоколад.Разбърква е до гладкост и се излива върху чийзкейка.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

Как се прави дулче де лече - карамелено мляко



Продукти


1кутия подсладено кондензирано мляко


 Време за приготвяне: 2 часа
- за подготовка - 5 мин.
 - за готвене - 110 мин.

Приготвяне 

Кутията се поставя в подходящ дълбок съд и се залива с вода.
Вари се на слаб огън 1,5 до 2 часа.
След изстиване се съхранява в хладилник.

Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби.

Не пропускайте новите публикации!

Follow