Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

събота, 19 ноември 2022 г.

Боровинкови мъфини (мъфини с боровинки)







Любими на всички, малки и големи, могат да  се приготвят с различни плодове! Рецепти много и най-различни.Описвам тази, която ни хареса.
Не са необходими хартиени кошнички или силиконови форми. Обикновени метални форми или купички, намазани леко с мазнина.
Класическата технология за мъфините е смесване на течни и сухи съставки в две отделни купи и накрая обединяването им. Аз предпочитам захарта да бъде разтворена преди печенето и затова разбивам най-напред  леко яйцата със захарта.


Продукти 
за 24 бр. от по-големите формички 

4 бр. яйца М ( 3 ако са Л)

300 г захар /1.5 ч.ч. )
115 г масло(разтопено)
80 мл олио
250 мл прясно мляко
ванилия
лимонова кора на 1/2 лимон
1 ч.л. лимонов сок
щ.сол, ако маслото не е солено
450 г брашно(3 ч.ч. +)
1 п. бакпулвер
300 г боровинки
Ч.ч. Е 200 мл
 Време за приготвяне: 40 мин.
 - за подготовка - 20 мин
 - за готвене - 20 мин.
- за изчакване 

Калории 
Общо 5020  Ккал 
За една порция 210 Ккал 

Приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта.
Прибавят се разтопеното масло, олиото, прясното мляко, течната ванилия, лимонов сок и лимонова кора. Разбърква се.
Примесва се  пресятото с бакпулвера  брашно. Разбърква се добре.
Добавят се боровинките. Разбърква се с шпатула.
Сместа се разпределя в намазаните с олио формички.
Пече се за около 20 мин. в загрята на 180 с вентилатор фурна.
До суха клечка .

Още по-лесно и приятно е с помощници!




Не пропускайте новите публикации!

Follow