за 6 порции
50 г масло
3 стръка праз
1 морков
3 скилидки чесън
подправки за супа (магданоз, копър, целина-стъбла)
200 мл вино
200 мл сметана
250 г камамбер
мащерка /майорана
Време за приготвяне:
- за подготовка - 10 мин.
- за готвене - 40 мин.
Общо 1900 Ккал
За една порция 320 Ккал
Приготвяне
Гъбите се пържат в маслото до златисто.Изваждат се и в остатъка от мазнината се задушава нарязаният на дребно праз, настърган морков и чесънът и подправки за супа. След около 3 минути се добавя виното и зеленчуците се задушават под капак до пълно омекване.
Прибавя се камамберът, нарязан на дребно и се бърка до пълното му разтопяване. Може да се пасира, но съпругът ми не харесва крем супи и аз не пасирам.
Добавя се сметаната и се изчаква да заври преди следващата стъпка.
Прибавят се гъбите, овкусява се с майорана, черен пипер или друго по избор.
Сервирам с чеснови крутони.