Любими вкусове - крем сирене, шоколад, орео, съчетани в лесна рецепта без печене! Насладете се на този невероятен сладкиш, който можете да приготвите много бързо!
Продукти
за форма с диаметър 26 см
16 порции
основа
200 г бисквити орео
60 г масло
чийзкейк
за шоколадовия крем
675 г крем сирене(Филаделфия 3 опак.)
400 г, 1 кутия подсладено кондензирано мляко
200 мл течна сметана
ванилия
7 г желатин
200 г шоколад поне 52% какао
за карамеления слой
225 г крем сирене(Филаделфия 1 опак.)
100 мл течна сметана
400 г (1 оп.) дулче де лече
10 г желатин
5-6 бр, бисквити орео
шоколадов ганаш
100 г шоколад 52 %
50 мл сметана
за украса
шоколадова сметана
бисквити орео
Време за приготвяне: 60 мин.
- за подготовка - 60 мин.
- за готвене -
Калории
Общо Ккал
За една порция Ккал
Приготвяне
основа
Бисквитите се смилат в блендер и към тях се прибавя разтопеното масло. Разбърква се до получаване на еднородна маса.
Получената смес се разстила на дъното на форма с откопчаващ се пръстен и се притиска добре. Оставя се в хладилник да стегне.
чийзкейк
В дълбока купа с миксер се разбиват крем сиренето и кондензираното мляко. Добавя се ванилия.
Желатинът се накисва в 30 мл студена вода докато набъбне. След това се загрява на микровълновата до пълното му разтваряне. Изсипва се при крем сиренето като се прецежда с цедка, за да няма неразтворен желатин. Разбърква се много добре.
Шоколадът се разтопява на микровълнова или на водна баня. Разбърква се добре до получаване на гладък крем. Внимателно се смесва с крем сиренето като се бърка с миксера.
Сметаната се разбива до пухкав крем и се смесва с крем сиренето.
Готовата шоколадова смес се изсипва върху студената основа. Формата се прибира отново в хладилника.
Една опаковка крем сирене се разбива заедно с карамеленото мляко (тук има описание как се прави).
Желатинът се накисва в 30 мл студена вода докато набъбне. След това се загрява на микровълновата до пълното му разтваряне. Изсипва се при крем сиренето като се прецежда с цедка, за да няма неразтворен желатин. Разбърква се много добре.
Сметаната се разбива до пухкав крем и се смесва с крем сиренето.
Прибавят се по желание няколко натрошени бисквити орео.
Изсипва се върху шоколадовия чийзкрем и се заглажда.
шоколадово покритие
Сметаната се загрява в микровълновата фурна и към нея се прибавя натрошения шоколад.Разбърква е до гладкост и се излива върху чийзкейка.
Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби