Е няма такава вкусотия! Класическа бг "манджа с картофи", но много, много вкусна, приготвена бавно, без добавка на вода, само в собствения сос на месото и зеленчуците!
Вместо уреда за бавно готвене може да се ползва гърне с капак и ястието да се запече във фурна.
Продукти
за 6 порции
1,5 кг свинска плешка
1,2 кг картофи
1-2 моркова
1 консерва домати (250 г)
1 голяма глава кромид лук
3-4 с.л. олио
100 мл червено вино
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер
2 бр. листа дафинови
4-5 скилидки чесън
200 г гъби
1 червена чушка
1/4 ч.л. чубрица
1 ч.л. сол
Време за приготвяне: 5 часа
- за подготовка - 15 мин,
- за готвене - 4,5 часа
Калории
Общо 5580 Ккал
За една порция 930 Ккал
Приготвяне
Месото се реже на порции.
В дълбок съд се загряват 2-3 с.л. олио и месото се запържва от всички страни за много кратко, да се запечати.
Изважда се и се нарежда на дъното на крок пот.
В същия съд, в който е пържено месото се загрява още 1 с.л. мазнина и се сипва нарязания на едро лук.Разбърква се няколко пъти, налива се виното и когато заври всичко се изсипва върху месото в крок пота.
Поръсва се с черния, червения пипер, малко сол, добавят се скилидките чесън.
Прибавят се морковите, нарязани на едро.
Гъбите се режат на едри филийки и се подреждат отгоре.
Следват картофите, обелени и нарязани на не много тънки полумесеци.
Червената чушка , нарязана на едро е върху картофите.
Най-отгоре поливаме с червените домати от консерва.
Следва солта и чубрицата -поръсваме равномерно.
Крок пота се включва на 4,5 часа на силно.
ако използваме фурна - 150 С за поне 3 часа.
Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.