Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

сряда, 15 март 2017 г.

Пиле с киноа и спанак



Киноата в случая се явява като гарнитура, но може да се сервира и  като самостоятелно постно ястие (количеството е достатъчно за 2 -3 порции ).


Здравословно, бързо, лесно, вкусно!
Тук  има още рецепти с киноа.
Продукти 
за 2 порции
1 пилешко филе пепруда
лимонов сок 1/2 лимон
черен пипер
мадраско къри
за киноата
1 ч.ч. киноа
2 ч.ч. вода(пилешки бульон)
2 с.л. зехтин
1 малка глава кромид лук
1 морков
1 малка чушка
200 г пресен спанак
2-3 скилидки чесън
1/4 ч.л.сол
1/4 ч.л.кимион
лют пипер по желание

 Време за приготвяне: 30 мин.
- за подготовка - 10 мин.
 - за готвене - 20 мин.

Калории за киноата
Общо 731 Ккал 
 За една порция 365  Ккал




Приготвяне 

Пилешките филета се разрязват и се оформят две пържоли.
Поръсват се обилно с лимонов сок и черен пипер. Оставят се така за 15 мин, поне.
Тук има съвети за приготвяне на крехки пилешки пържоли на скара.
Аз ги пека най-често на грил тигана, най-лесно е за 2 порции.
киноа
В дълбок съд се загрява мазнината и в нея се задушават нарязаните на много ситно лук, морков и чушка.
След като зеленчука омекне се прибавя нарязания на дребно спанак. Разбърква се няколко пъти и се слага нарязания на дребно чесън.
Следва измитата киноа* и 2 чаши вода. Добавят се останалите подправки.
Вари се на слаб огън до пълното поемане на водата от киноата.(около 12 мин.). Оставя се да изстине под капака.
* киноата се мие лесно в цедка


Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow