Киноата в случая се явява като гарнитура, но може да се сервира и като самостоятелно постно ястие (количеството е достатъчно за 2 -3 порции ).
Здравословно, бързо, лесно, вкусно!
Тук има още рецепти с киноа.
Продукти
за 2 порции
1 пилешко филе пепруда
лимонов сок 1/2 лимон
черен пипер
мадраско къри
за киноата
1 ч.ч. киноа
2 ч.ч. вода(пилешки бульон)
2 с.л. зехтин
1 малка глава кромид лук
1 морков
1 малка чушка
200 г пресен спанак
2-3 скилидки чесън
1/4 ч.л.сол
1/4 ч.л.кимион
лют пипер по желание
Време за приготвяне: 30 мин.
- за подготовка - 10 мин.
- за готвене - 20 мин.
Калории за киноата
Общо 731 Ккал
За една порция 365 Ккал
Приготвяне
Пилешките филета се разрязват и се оформят две пържоли.
Поръсват се обилно с лимонов сок и черен пипер. Оставят се така за 15 мин, поне.
Тук има съвети за приготвяне на крехки пилешки пържоли на скара.
Аз ги пека най-често на грил тигана, най-лесно е за 2 порции.
киноа
В дълбок съд се загрява мазнината и в нея се задушават нарязаните на много ситно лук, морков и чушка.
След като зеленчука омекне се прибавя нарязания на дребно спанак. Разбърква се няколко пъти и се слага нарязания на дребно чесън.
Следва измитата киноа* и 2 чаши вода. Добавят се останалите подправки.
Вари се на слаб огън до пълното поемане на водата от киноата.(около 12 мин.). Оставя се да изстине под капака.
* киноата се мие лесно в цедка
Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.