Това е едно ястие, за което много бях слушала от моята дъщеря.Най-после можах да го опитам.
Заслужаваше си хвалбите! Наистина много вкусно и и необичайно добре оценено даже от Главния дегустатор, като за приготвено от тиква.
Представям ви моята най-голяма дъщеря в кухнята !
Тиквата е специален сорт, с изключително твърда кора.След термична обработка отвътре става на конци и прилича на спагети.Може да се пече, да се вари. Виктория предлага вариант приготвена на микровълновата.
Сосът, с който се комбинира тиквата може да бъде по избор - с домати и сирене, само със сирене, с някакво месо и т.н. В случая е с пилешко месо, домати, кашкавал и гъби.
Продукти
за 4-5 порции
Приготвяне
тиквата се надупчва на няколко места с ножа
поставя се в микровълновата печка за 15-18 минути
изважда се и внимателно се разрязва
отстраняват се семките, тиквата е вече мека
и с вилица се издълбава вътрешността
залива се с разтопеното масло и се поръсва с черен пипер
на този етап може да се консумира и е много вкусно
изглежда така, с добавка на малко кашкавал
приготвя се сосът и се смесва с тиквата
всичко се връща в тиквените кори и се сервира така
Много ефектно, впечатляващо и с неочаквано добър вкус
Заслужаваше си хвалбите! Наистина много вкусно и и необичайно добре оценено даже от Главния дегустатор, като за приготвено от тиква.
Представям ви моята най-голяма дъщеря в кухнята !
Тиквата е специален сорт, с изключително твърда кора.След термична обработка отвътре става на конци и прилича на спагети.Може да се пече, да се вари. Виктория предлага вариант приготвена на микровълновата.
Сосът, с който се комбинира тиквата може да бъде по избор - с домати и сирене, само със сирене, с някакво месо и т.н. В случая е с пилешко месо, домати, кашкавал и гъби.
Продукти
за 4-5 порции
- 1 тиква spaghetti squash
- 50 г масло
- 400 г пилешко филе
- 200 г гъби
- 2 с.л. масло
- 4-5 с.л. домати на кубчета
- черен пипер
Приготвяне
тиквата се надупчва на няколко места с ножа
поставя се в микровълновата печка за 15-18 минути
изважда се и внимателно се разрязва
отстраняват се семките, тиквата е вече мека
и с вилица се издълбава вътрешността
залива се с разтопеното масло и се поръсва с черен пипер
на този етап може да се консумира и е много вкусно
изглежда така, с добавка на малко кашкавал
приготвя се сосът и се смесва с тиквата
всичко се връща в тиквените кори и се сервира така
Много ефектно, впечатляващо и с неочаквано добър вкус
Соня, много интересна и впечатляваща рецепта! Заслужава си човек да я опита.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Преди печенето тиквата трябва да се надупчи с вилица или нож, за да не е много водниста.
ИзтриванеСякаш такава тиква не съм виждала в БГ, или се лъжа?!
ОтговорИзтриванене, и аз не съм виждала в Бг такава тиква.Аз си донесох семки, ще видим:)!
ИзтриванеСоня, наистина много интересно, но жалко че в България няма такъв сорт тикви,за сега! А голямото момиче на мама, няма на кой да прилича!
ОтговорИзтриванеот Юлия Кожухарова
ще чакам семките, да се размножи:)!Благодаря ти Юлия!Хубав уикенд!
Изтриване