Обичам брауни. Тук има рецепта за Брауни чийзкейк "червено кадифе"
а тук за класически Брауни с крем сирене
Докато попаднах на варианта Брауни с малини на Ирина Купенска и реших да опитам със сезонните плодове, сега череши.
Продукти
за тавичка с размер 27 см/18см
12 порции
шоколадов слой
125 г масло
130 г готварски шоколад 52%
100 г захар
70 г кафява захар
2 яйца (големи)
ванилия
щ.сол
80 г брашно
20 г какао
чийз кейк
250 г крем сирене
50г захар
1 яйце
1 ч.л. лимонов сок
настъргана кора на 1/2 лимон
ванилия
2 с.л. брашно
още
100 г почистени от костилките чреши
1 с.л. захар
1 с.л. коняк(ром)
1/4 ч.л. канела
Време за приготвяне: 1 час
- за подготовка - 20 мин.
- за готвене - 40 мин.
Калории
Общо 3960 Ккал
За една порция 330 Ккал
Приготвяне
Фурната се загрява на 190 С.
Тавичката се намазва с масло и се застила с хартия, отново се маже.
Черешите се наръсват със захарта, коняка и канелата и се разбъркват.Оставят се да поемат миризмите.
Маслото и шоколада се затоплят в микровълновата на слаба степен за 1 -2 минути.Разбърква се до пълното разтопяване на шоколада.Оставя се да изстине.
Прибавят се захарта, ванилията, солта и яйцата едно по едно.Разбърква се добре.
Брашното и какаото се пресяват и се смесват с шоколадовата част.Отново се разбърква до получаване на гладко тесто.
Тестото се изсипва в застланата с хартия тавичка и се заглажда.
чийзкейк
Крем сиренето и захарта се разбиват .Прибавя се яйцето, лимонова кора, лимонов сок и ванилия.
Примесва се брашното.Разбърква се добре до гладкост.(може всичко да се смеси в блендер и да се разбърка).
Получената смес се изсипва върху шоколадовата основа. Разбърква се спираловидно с лъжица, за получаване на мраморен ефект.(Аз не бях достатъчно смела в бъркането и май не се получи).
Черепите се отцеждат и подреждат върху бялата смес като леко се притискат.
Сладкиша се пече на 190С за около 40-50 минути, до суха клечка.
Изчаква се да изстине и се изважда в чиния за сервиране.
Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.