Първото брауни, което правих беше с шоколад и крем сирене и много ни хареса.Отдавна си бях намислила и този вариант в червено, тъй като съм фен и на популярния сладкиш "червено кадифе".
Представям ви една чудесна комбинация, добавих към ароматите в крема и лимон, получи се много свеж, лек и нежен вкус!
Продукти
за форма 27/18 см или квадратна 22 см
блат
- 100 г масло
- 60 г черен шоколад, начупен
- 180 г захар (3/4 ч.ч.)
- 1 пак. ванилена захар
- 2 яйца L
- червена боя за хранителни цели
- 100 г брашно(2/3 ч.ч.ч)
- щипка сол
- 1/2 ч.ч. начупени ядки по избор
- 240 г крем сирене
- 50 г пудра захар (1/3 ч.ч.)
- 1/2 капсула ванилия
- лимонова кора или 1/2 капсула есенция
- 1 яйце L
- Тавата се намаслява и се покрива с хартия за печене.Хартията също се намаслява много добре .
- Брашното се пресява със солта.
- Шоколадът и маслото се разтопяват на МВ до получаване на гладка смес - 2 минути.
- Яйцата се разбиват със захарта.Прибавя се шоколадовата смес.Добавя се боята.Трябва да се получи наситен червен цвят.
- Накрая се добавя брашното и ванилията, разбърква се и се изсипва в тавата.Тестото е доста гъсто и се разнася внимателно с лъжица.
- Върху тестото се подреждат цели печени лешници или ядки по избор.
- Крем сиренето се разбива с яйцето , захарта и ванилията.Прибавя се лимоновата кора(есенция).
- Получената гладка смес се разпределя върху шоколодовата и с вилица се смесва с нея( аз не я смесих много смело и сиренето си остана само отгоре)
- Пече се на 170 С 35 -40 минути.Сладкишът е готов, когато клечка остава суха , но в средата е леко влажен.
- Изчаква се да изстине напълно и се реже на желаните формички.
Голяма вкусотия.... Дръпвам си парченце, Сонче, да не го търсиш. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
aaaa страхотно изглежда Соня поздрави за което - Валя :)
ОтговорИзтриванеИзглежда страхотно. Поздравления :)
ОтговорИзтриване