Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

неделя, 24 март 2013 г.

Торта Червено кадифе



След Червено кадифе под формата на сладкиш,   повтарям същата рецепта като Торта защото много ни хареса.






Този път спазих оригиналната рецепта за крема.Продуктите са за голяма торта с 4 блата.Много вкусна, сравнително лесна за приготвяне и едновременно с това изключително ефектна торта със сочни кадифени блатове и крем с маскарпоне и сметана.

Продукти 
за торта с 4 блата с диаметър 25 см
 блатове
325 г брашно
2 с.л. какао
щипка сол
150 г масло
325 г захар
3 яйца
3 пакетчета ванилия
325 мл прясно мляко
2 с.л. лимонов сок
(млякото се смесва с ллимона)
1,5 ч.л. сода бикарбонат
2 бр. червена сладкарска боя
крем
500 г маскарпоне
300 г филаделфия или друго крем сирене
500 г квасена сметана
150 г пудра захар или на вкус




Приготвяне
на блатовете
  • в купа се смесват пресятото брашно, солта, какаото
  • маслото(меко) се разбива със захарта до пухкава смес
  • прибавят се яйцата едно по едно и се разбиват  
  • отделят се 2 с.л. лъжици от млякото с лимон и в него се разтваря боята, след това се изсипва при цялото количество мляко и се разбърква добре (указанието се отнася за този вид боя, за други, четете на опаковката)
  • към млякото се прибавя и содата
  • смесват се сухите и течните съставки като се добавя последователно от млякото и брашното към сместа с яйцатао и се разбърква до получаване на еднородна смес
  • тестото се изсипва в 2 застлани с хартия форми по 25 см
  • пече се 30-35 минути до суха клечка на 180 С
  • изважда се и се изчаква да се охлади напълно преди да се извади от формата и да се реже
  • всеки от блатовете се разрязва 2 части хоризонтално, които се оставят на хладно място

крем
  • крем  сиренето се разбива заедно със захарта   
  • прибавя се сметаната, разбива се до гладка смес
  • с получения крем се мажат блатовете и се слепват, отгоре и отстрани се измазва също с крема
  • оставя се в хладилник за 1-2 часа

украсява се по желание
тук има видео за Торта Червено кадифе


2 коментара:

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow