Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (15) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (136) великден (1) гарнитура (30) гост (9) гостуване (1) десерти (195) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (30) за празник (104) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (23) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (5) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (146) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (10) предястие (59) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (87) сос(дип) (1) спанак (27) супа (27) тестени (55) тиква (9) тиквички (17) торта (52) френска кухня (27) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (15) чия (2) шоколад (30) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

петък, 20 февруари 2015 г.

Палачинкова торта от навити палачинки със сладко и ванилов крем



Много често сервирам палачинките с крем.Виждала съм палачинкови торти в мрежата и ето и моят вариант! Плачинките са с тесто по избор, завити са с пълнеж от два вида сладко и са заляти с ванилов крем!



Продукти
за форма 25/10 см
за палачинките - 10 бр. с диаметър около 20 см
2 яйца
1,1/3 ч.ч. брашно
400 мл прясно мляко
100 мл вода
щипка сол
ванилия
олио за пържене
масло за намазване
крем
500 мл прясно мляко
5 с.л. захар
2 п. ванилия(1 шушулка)
3 яйца
2 с.л. с куп брашно( 3 равни)
50 г масло

 Време за приготвяне:
- за подготовка - 5мин
- за готвене - 50 мин.
  Приготвяне
Формата се застила с фолио за свежо съхранение като се оставя отстрани повече, да виси.
Сместа за палачинките се разбива с тел или миксер, най-напред яйцата, следтова малко от млякото, брашното, остатъка от течностите , солта и ванилията.
Тестото трябва да е гладко с консистенция на гъста боза.
Първата палачинка е за проба, ако е необходимо се добавя брашно или вода.
Тиганът се намазва с олио и се пържат палачинките, от  двете страни.Аз мажа с олио тиган през 2-3 палачинки.
Всяка от готовите палачинки се намазва с масло.
За крема най-напред се разбиват яйцата и захарта в малка тенджера.Прибавя се около 100 мл от млякото и брашното , разбърква се много добре до гладкост.
В отделен съд се загрява млякото  и след това внимателно се изсипва при яйцата като се бърка непрекъснато.Вари се на слаб огън до сгъстяване, отнема до 5 мин. Накрая се добавя маслото, нарязано на кубчета и ванилията.
Оставя се крема да изстива.
Палачинките се навиват с избрано сладко на стегнато руло.
На дъното на формата се изсипва част от крема, изчаква се да започне да стяга и отгоре се подреждат половината палачинки.
Заливат се с крем и се реди втория ред палачинки.Завършва се с малко крем.
Сладкишът се покрива с висящите части от фолиото и се оставя в хладилник за 5-6 часа.
Изважда се и се обръща в подходяща чиния.Формата се отстранява.
Украсява се по желание.


3 коментара:

  1. Много интересен начин за поднасяне и оформяне на тортата.
    Сочна и ароматна е. :)
    Поздрави.

    ОтговорИзтриване
  2. Оформила си го като кутия за бижута! Чудесно изглежда, несъмнено и много вкусно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. наистина интересен начин за приготвяне на палачинкова торта. благодаря, че сподели, Сонче!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...