Тук има указания как се филетира риба, ако имате цяла риба, както и още рецептa за приготвяне на скумрия на фурна в алуминиево фолио.
Може да погледнете и Скумрия на скара.
Продукти
за 3 порции
- 600 г филе скумрия
- лимонов сок
- черен пипер
- сол
- 2-3 скилидки чесън или чеснова прах
- 1 ч.л. сух естрагон
Приготвяне
- Рибата се поръсва с лимонов сок, сол и черен пипер и се оставя за 1 час в хладилник
- Подрежда в застлана с хартия за печене тавичка (това е само за по-лесно измиване), наръсва се със счукания чесън и естрагон и се пече на 180С за 10-15 минути в предварително згрята фурна.
При по-дълго печене има вероятност да стане суха.
Бързо и вкусно! Особено предпочитано, щом се пече, а не се пържи!
ОтговорИзтриванеПриятна вечер, Соня!
Az pravia I zalivka ot 3 iaica..kofichka kiselo mliko
Изтриване.3lagici brashno...peche se do zlatisto -kafiavo
Страхотно, браво, колко оригинално. Как се сетихте да опечете скумрията, фантастично. Никой до сега не се е сещал да пече скумрия във фурна. А солта и черния пипер - направо гениално. Поздравления :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви за усилието да прочетете и коментирате рецептата, Анонимен! Да, ястието е изключително"просто" и много популярно, но аз неколкократно съм споменавала, че пиша рецепти всякакви - и за начинаещи и по-трудни.А мотото на блога ми е е "без претенции за изключителност"! Мисля, че всяка споделена рецепта е полезна, пък на който не му е интересно, просто не чете! Поздрави и хубави почивни дни ви желая, да ви е сладко!
ИзтриванеА,може ли естрагона да се замени с девисил?
ОтговорИзтриване