вторник, 18 февруари 2014 г.

Филе скумрия на фурна, с чесън и естрагон



Тук има указания как се филетира риба, ако имате цяла риба, както и още рецептa за приготвяне на скумрия на фурна в алуминиево фолио.
Може да погледнете и Скумрия на скара.
Продукти 
за 3 порции

  • 600 г филе скумрия 
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • сол
  • 2-3 скилидки чесън или чеснова прах
  • 1 ч.л. сух естрагон

Приготвяне

  • Рибата се поръсва с лимонов сок, сол и черен пипер и се оставя за 1 час в хладилник
  • Подрежда в застлана с хартия за печене тавичка (това е само за по-лесно измиване), наръсва се със счукания чесън и естрагон и се пече на 180С за 10-15 минути в предварително згрята фурна.

При по-дълго печене има вероятност да стане суха.

5 коментара:

  1. Бързо и вкусно! Особено предпочитано, щом се пече, а не се пържи!
    Приятна вечер, Соня!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Az pravia I zalivka ot 3 iaica..kofichka kiselo mliko
      .3lagici brashno...peche se do zlatisto -kafiavo

      Изтриване
  2. Страхотно, браво, колко оригинално. Как се сетихте да опечете скумрията, фантастично. Никой до сега не се е сещал да пече скумрия във фурна. А солта и черния пипер - направо гениално. Поздравления :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви за усилието да прочетете и коментирате рецептата, Анонимен! Да, ястието е изключително"просто" и много популярно, но аз неколкократно съм споменавала, че пиша рецепти всякакви - и за начинаещи и по-трудни.А мотото на блога ми е е "без претенции за изключителност"! Мисля, че всяка споделена рецепта е полезна, пък на който не му е интересно, просто не чете! Поздрави и хубави почивни дни ви желая, да ви е сладко!

      Изтриване
  3. А,може ли естрагона да се замени с девисил?

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.