Продукти
за 2 порции
2 телешки пържоли 350-400 г телешко бон филе
черен пипер
1 с.л. соев сос
1 с.л. масло+
1 с.л. зехтин
стръкче розмарин
50 мл бяло вино
за пюре от цвекло
1 малка глава червено цвекло
сол, черен пипер
1 с.л. балсамико
1/2 ч.л. чесън на прах
1 с.л. течна сметана
Приготвяне
Месото се нарязва на 2 пържоли с дебелина около 1-1,5 см.
Поръсва се с лимонов сок, соевия сос и черен пипер и се оставя да престои поне 30 минути.
Мазнината се загрява в тиган, добавят се розмаринът и пържолките.
Пържи се от едната страна около 4 минути и се обръща като тиганът се разклаща за да може мазнината да обхване страничната част.
Ако обичате по-добре сготвено месото, пържете по 5-6 минути от една страна на средно силен огън.
Изважда се , посолява се и се оставя да почине 5 минути в затоплена чиния.
В тигана се налива виното и се готви за 3-4 минути.
Цвеклото се сварява в леко подсолена вода до омекване.
Пасира се с пасатор и се добавят подправките.
На дъното на чинията се поставя от пюрето, а върху него пържолата, която се покрива със соса
гарнира се със задушени зеленчуци, в случая зелен боб с чесън, по тази рецепта
Честита нова година, Соня!!
ОтговорИзтриванеДа е мирна и благословена,щедра на успехи и сбъднати мечти!
Да ви донесе много здраве и прекрасни преживявания!
Мечтани кътчета да ви посрещнат и очароват със своите красоти и изпратят с невероятни спомени!
Сонче, честита 2014! Желая ти здраве, берекет, щастие и обич - за теб и близките ти! Дано новата година е по-успешна за теб от изминалата. :)
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
Соня, честита нова визия!
ОтговорИзтриванеОбичам телешко и твоите пържоли винаги ме изкушават!
Да е здрава и щедра Новата година!
Поздрави!
Соня,нека 2014-та Ви (теб и близките)запрупа с дебели преспи от радост,здраве и берекет!
ОтговорИзтриванеОхоооооооо, каква порция! Цвеклото ще пропусна, но пържолата в никакъв случай! За много години, Сонче!
ОтговорИзтриванеСоня, за много години!
ОтговорИзтриванеАпетитно предложение!
Честита Нова година, Сонче! С пожелания за здраве и щастие! Пържолката е разкош а и цвекло обичам!:)
ОтговорИзтриване