По принцип не харесвам много ризото и паеля заради консистенцията - оризът е лепкав, а ние сме свикнали да се отделя на зърна.Но това ризото, със сметана и кашкавал ми допадна много.
Продукти
- 600 г бяло пилешко месо
- 2 ч.ч. ориз(чаша 200мл)
- 1 голяма глава стар лук
- 2 скилидки чесън
- 1 тиквичка
- 2 моркова
- 1 главичка броколи (Може 1 ч.ч. грах)
- 3 с.л. зехтин
- 3с.л.масло
- 100 мл Готварска сметана
- 50 мл бяло вино
- сол
- 100 г кашкавал
- 50 г чедър
- Чесън
- Черен пипер
Приготвяне
- месото се нарязва на едри парчета
- зехтинът и маслото се загряват и в тях се запържва месото, изважда се
- в същата мазнина се слагат нарязаните лук и моркови и се задушават
- прибавя се оризът и се пържи до побеляване,
- заливат се с виното и се задушава
- добавят се накъсаното на розички броколи и нарязаната на кубчета тиквичка.Прибавя се и месото.
- доливат се 5 ч.ч. вода и сол
- оставя се на слаб огън да ври до готовност- оризът да поеме водата
- отдръпва се и се прибавя сметаната и настъргания кашкавал, разбърква се добре и се овкусява с черен пипер и чесън по желание
след каране на сноуборд, много обичам да похапвам и мисля, че твоята рецепта ми допада изключително много! поздрави и успехи за напред
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти! За сега си единсвеният, доверил се на моето ризото! Поздрави!
ОтговорИзтриванеориза какъв да е ?най обикновен или някакъв по конкретен за ризото ?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, оризът е обикновен, аз обичайно купувам " бисерен". Поздрави, дано да ви хареса!
Изтриванеок мерси ,ще пробвам !Хубава вечер !
ОтговорИзтриванеРецептата е чудесна, а ризото става ммммм ужасно вкусно! Благодаря, че споделихте тази рецепта с нас!
ОтговорИзтриванеГолямо благодаря, зарадва ме, ризотото не е много популярно в България и няма голям интерес към тази рецепта! Поздрави и да ви е сладко!
ИзтриванеБожествено! Благодаря ;)
ОтговорИзтриванеа месето кога се слага обратно при ориза
ОтговорИзтриванеЗдравейте, месото се прибавя заедно с водата, да ври с ориза. Поздрави и да ви е сладко!
ИзтриванеБлагодаря за идеята.Една малка корекция за броколито.Дабсе прибави 2-3 минути преди да се свали от котлона,за да не стане на кайма и да има все пак вкус на броколи.
ОтговорИзтриванеЧудесно уточнение! Благодаря, поздрави.
ОтговорИзтриванеНо
Чудесно уточнение! Благодаря, поздрави.
ОтговорИзтриванеНо
Сонче , често го приготвям с различни зеленчуци . Опитах и с критараки ( орзо ) също много добре се получи . Много ми харесва ,защото е и икономично на труд !Благодаря за рецептата !
ОтговорИзтриванеИзпробвано и одобрено от всички в семейството. Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриване