Продукти
за тава с размер 27см/18см
12 порции
Масло 110 г
Шоколад 52 % какао 180 г
Захар 220 г
Фин екстракт за кафе 1 ч.л.
Сол 1 щипка
Бакпулвер 1 ч.л.
Яйца 2 бр. Големи
Ванилия ½ капсула (1п.)
Брашно 80 г
Какао 30 г
За чийзкрема
Яйца 1бр.
50 г захар
Ванилия 1 п.
220 г крем сирене
Лимонова кора
- за подготовка - 20 мин.
- за готвене - 50 мин.
Калории Общо Ккал
За една порция Ккал
Приготвяне
Маслото се загрява заедно със шоколада в
микровълновата, около 1 мин. Разбърква се до пълно разтопяване на шоколада.
Прибавя се
захарта, ванилия, сол, кафе и яйцата едно по едно. Сместа е доста
гъста.Брашното, бакпулвера и какаото се пресяват и се прибавят с леко
разбъркване( с шпатула).
Тавичката се
застила с хартия за печене и се намазва с масло. 2/3 от Шоколадовата смес се
изсипва и се заглажда.
Яйцето се разбива
със захарта, добавя се крем сиренето и се разбърква добре.Изсипва се върху
шоколадовата смес в тавата.
Отгоре се добавя
останалата част от тъмното тесто. С лъжица се разбърква, като се правят
фигурки.
Пече се на 190 С
за около 50 минути, до суха
клечка.Изчаква да изстине добре и тогава се реже.
Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.
Сред любимите десерти вкъщи са и брауни и чийзкейк, а когато се съчетаят в едно, са удоволствие. Разкошна рецепта, Сонче! Поздрави!
ОтговорИзтриване