сряда, 5 февруари 2020 г.

Брауни чийзкейк 2




Продукти 
за тава с размер 27см/18см
12 порции
Масло 110 г
Шоколад 52 % какао 180 г
Захар 220 г
Фин екстракт за кафе 1 ч.л.
Сол 1 щипка
Бакпулвер 1 ч.л.
Яйца 2 бр. Големи
Ванилия ½ капсула (1п.)
Брашно 80 г
Какао 30 г
За чийзкрема
Яйца 1бр.
50 г захар
Ванилия 1 п.
 220 г крем сирене
Лимонова кора

 Време за приготвяне:70 мин.
 - за подготовка - 20 мин.
 - за готвене - 50 мин.

Калории Общо Ккал
 За една порция Ккал
Приготвяне 
 Маслото се загрява заедно със шоколада в микровълновата, около 1 мин. Разбърква се до пълно разтопяване на шоколада.
Прибавя се захарта, ванилия, сол, кафе и яйцата едно по едно. Сместа е доста гъста.Брашното, бакпулвера и какаото се пресяват и се прибавят с леко разбъркване( с шпатула). 
Тавичката се застила с хартия за печене и се намазва с масло. 2/3 от Шоколадовата смес се изсипва и се заглажда.
Яйцето се разбива със захарта, добавя се крем сиренето и се разбърква добре.Изсипва се върху шоколадовата смес в тавата.
Отгоре се добавя останалата част от тъмното тесто. С лъжица се разбърква, като се правят фигурки.

Пече се на 190 С за около 50 минути,  до суха клечка.Изчаква да изстине добре и тогава се реже.

Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

1 коментар:

  1. Сред любимите десерти вкъщи са и брауни и чийзкейк, а когато се съчетаят в едно, са удоволствие. Разкошна рецепта, Сонче! Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.