Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

петък, 21 април 2017 г.

Ягодови пастички



Едно предложение за бърз и лесен десерт за много порции.

Продукти
за 10 порции
блат
2 яйца
100 г захар
160 г брашно
100 мл прясно мляко
1  ч.л. бакпулвер
ванилия
щ.сол
червена боя на върха на ножа
есенция ягода
крем
100 г крем сирене
150 г заквасена сметана
2 с.л. пудра захар
3 с.л. сладко от ягоди
5 г желатин с 50 мл вода
бял ганаш
50 г бял шоколад
50 мл сметана
Време за приготвяне: 30мин.
 - за подготовка - 10 мин.
 - за готвене -10 мин. 

Калории
Общо 2400 Ккал

 За една порция 240 Ккал 


Приготвяне
блат
Фурната се загрява на 180 С.
Голямата тава от печката се застила с хартия за печене.
Яйцата се разбиват на пяна със захарта.
Прибавя се млякото, разбърква се.
Следват брашното, бакпулвера, ванилията, солта, боята и ванилията. Всичко се разбърква до еднородна смес.
Полученото тесто се разстила на равномерен тънък слой в тавата.
Пече се 10 минути  и се изважда.
Изрязват се избраните форми - кръгове, правоъгълници.
крем
Желатинът се накисва в студената  вода до набъбване. След това се загрява за 15 сек. в микровълновата до пълното му разтваряне.
Всички останали продукти се смесват в купа и се разбиват с миксера до крем.
Добавя се желатина и всичко се разбърква отново.
Пастичките се сглобяват като платките се мажат с крем и се слепват.

Пробвах с три пласта, но се получава доста висок сладкиш, който трудно се реже само с виличка.



ганаш
Сметаната се загрява за 20 сек. на микровълновата. Прибавя се белия шоколад и се бърка до пълното му разтопяване. Пастичките се заливат с белия шоколадов ганаш и се декорират с ягодка.


 Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

1 коментар:

  1. Много са цветни и пролетни пастичките, Сонче! Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow