петък, 21 април 2017 г.

Ягодови пастички



Едно предложение за бърз и лесен десерт за много порции.

Продукти
за 10 порции
блат
2 яйца
100 г захар
160 г брашно
100 мл прясно мляко
1  ч.л. бакпулвер
ванилия
щ.сол
червена боя на върха на ножа
есенция ягода
крем
100 г крем сирене
150 г заквасена сметана
2 с.л. пудра захар
3 с.л. сладко от ягоди
5 г желатин с 50 мл вода
бял ганаш
50 г бял шоколад
50 мл сметана
Време за приготвяне: 30мин.
 - за подготовка - 10 мин.
 - за готвене -10 мин. 

Калории
Общо 2400 Ккал

 За една порция 240 Ккал 


Приготвяне
блат
Фурната се загрява на 180 С.
Голямата тава от печката се застила с хартия за печене.
Яйцата се разбиват на пяна със захарта.
Прибавя се млякото, разбърква се.
Следват брашното, бакпулвера, ванилията, солта, боята и ванилията. Всичко се разбърква до еднородна смес.
Полученото тесто се разстила на равномерен тънък слой в тавата.
Пече се 10 минути  и се изважда.
Изрязват се избраните форми - кръгове, правоъгълници.
крем
Желатинът се накисва в студената  вода до набъбване. След това се загрява за 15 сек. в микровълновата до пълното му разтваряне.
Всички останали продукти се смесват в купа и се разбиват с миксера до крем.
Добавя се желатина и всичко се разбърква отново.
Пастичките се сглобяват като платките се мажат с крем и се слепват.

Пробвах с три пласта, но се получава доста висок сладкиш, който трудно се реже само с виличка.



ганаш
Сметаната се загрява за 20 сек. на микровълновата. Прибавя се белия шоколад и се бърка до пълното му разтопяване. Пастичките се заливат с белия шоколадов ганаш и се декорират с ягодка.


 Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

1 коментар:

  1. Много са цветни и пролетни пастичките, Сонче! Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.