Това е един от най-лесните начини да се направи баница с готови кори. Резултататът е гарантирано положителен!
Продукти
за тава с диаметър 26 см
- 240 г тънки кори за баница (8 броя)
- 2 големи яйца(3 малки)
- 3 с.л. кисело мляко
- 150 г сирене
- 120 г разтопено масло(олио)
- 200 мл газирана вода
Приготвяне
- Фурната се загрява на 200 С.
- Тавата се намазва с масло.
- В купа се разбъркват яйцата, млякото, натрошеното сирене.
- Корите се редят в тавата една върху друга, като всяка се маже с масло и се прегъва до размера на тавата.
- През 3 кори( на две места) се слага от плънката.Завършва се с поне 2 пласта кори и мазнина.
- Баницата се залива с газираната вода и се слага във фурната.
- Пече се на 200 С за около 40 минути, до златисто.
Чудесна е баницата, Соня!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Чудна е! Мека и вкусна!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Душичка....Приказна баница!
ОтговорИзтриванеИзпробвах рецептата, загрях фурната предварително, както се препоръчва в рецептата, печенето на баницата във фурната продължи не около 40 мин., а по-малко от 30 мин. и то при температура 150 градуса, а не 200, както е в рецептата и въпреки това баницата изгоря. Моята печка е със стъкло-керамичен плот, вероятно и фурната на тази печка пече по-бързо и по-силно. Имате ли представа, как да използвам рецептите Ви с такъв вид печка?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, съжалявам за разочарованието, което съм ви причинила! Ако фурната е с вентилатор, винаги намалявайте препоръчаните градуси поне с 10С, поставяйте в долната част, не най-долу, но в долната трета на фурната, наблюдавайте печивото и ако е необходимо отгоре покривайте с алуминиево фолио! Наистина всички фурни са различни и всеки си знае своята! Поздрав и хубави празници!
ИзтриванеОбожавам наложена баница! Ммммм, на снимката изглежда превъзходна, ммм, да си оближе пръстите човек
ОтговорИзтриване