Както не обичам чуждите наименования, се изкуших за 14 февруари да се подсладим с една такава шоколадова рецепта, наречена ''брауни''.
Получи се нещо много вкусно , но не изглеждаше много представително и аз реших, че не е за показване в блога.Но си промених мнението след 2-3 дни - браунито (ужас!!) си остана все така мекичко, вкусно, изкушаващо ароматно и стана ясно, че сладкишчето заслужава повече внимание:) Предлагам ви това мое първо произведение:).- източник тук
Продукти
60 г черен готварски шоколад
180 г захар
2 пак. ванилия
2 яйца L
100г брашно
щипка сол
50 г пудра захар
1п. ванилия
1 яйце
лешници
Получи се нещо много вкусно , но не изглеждаше много представително и аз реших, че не е за показване в блога.Но си промених мнението след 2-3 дни - браунито (ужас!!) си остана все така мекичко, вкусно, изкушаващо ароматно и стана ясно, че сладкишчето заслужава повече внимание:) Предлагам ви това мое първо произведение:).- източник тук
Продукти
за тава 30см Х 20см
100г масло 60 г черен готварски шоколад
180 г захар
2 пак. ванилия
2 яйца L
100г брашно
щипка сол
за горния слой
200 г крем сирене ''Филаделфия''50 г пудра захар
1п. ванилия
1 яйце
лешници
Калории - общо 3832 Ккал
Протеини: 108.6 г
Въглехидрати: 357.87 г
Животински мазнини: 204.9 г
Растителни мазнини: 13.6 г
на 1 порция при 24 квадратчета
160 Ккал
Приготвяне
- Тавата се намаслява и се покрива с хартия за печене.Хартията също се намаслява много добре .
- Брашното се пресява със солта.
- Шоколадът и маслото се разтопяват на МВ до получаване на гладка смес - 2 минути.
- Яйцата се разбиват със захарта.Прибавя се шоколадовата смес.Накрая се добавя брашното и ванилията, разбърква се и се изсипва в тавата.Тестото е доста гъсто и се разнася внимателно с лъжица.
- Върху тестото се подреждат цели печени лешници
- Крем сиренето се разбива с яйцето , захарта и ванилията.
- Получената гладка смес се разпределя върху шоколодовата и с вилица леко се смесва с нея( аз не я смесих много смело и сиренето си остана само отгоре)
- Пече се на 170 С 35 -40 минути.Сладкишът е готов, когато клечка остава суха , но в средата е леко влажен.
- Изчаква се да изстине напълно и се реже на желаните формички.
Много харесвам този тип десерти,Соня!Добре,че все пак го сподели да оплакна око и да му се насладя виртуално!Много добре ти се е получил!Взимам си едно парченце за сладки сънища!
ОтговорИзтриванеПриятни почивни дни!
Все се каня на тези брауни и все не им идва реда-твоите са много изкушаващи...
ОтговорИзтриванеИ за мен едно ако може -за лека нощ....
Сонче,тази проверка с думи ме измъчва-за трети път пише думата-тя изобщо не се разчита.
Хубав уикенд!
И мен ме измъчва, не мога да публикувам нищо без тази проверка, но не знамкак се маха:(!А браунито е изключително вкусно и ароматно:)Приятни почивни дни!
ИзтриванеРазрових се малко по въпроса за проверката с думи.Оказа се, че от Блогър са я активирали автоматично.Ето как би могло да се премахне:
ОтговорИзтриванеhttp://www.google.com/support/forum/p/blogger/thread?tid=540e2fdfc8c15474&hl=en
Много вкусно изглежда!Ще си взема само едничко квадратче с 160 калории за кафенцето,че после ще карам тренажора 30 минути.Тези калории направо ме стряскат Сонче!Обаче ми харесват рецептите ти с изчислени калирии!Много добра идея!Така поне знаеш колко можеш да си позволиш да похапнеш, без да прекаляваш,че то като е вкусно мога и да не спра докато не свърши сладкиша!
ОтговорИзтриванеПриятни събота и неделя!
Ох,чудно е браунито! Ще се прави непременно! То и "торта", и "баклава" и разни други не са български думи, а чуждици, така че едно "брауни" ще го преглътнем :) Особено, ако е такова вкусно!!! Хубав ден! Милена
ОтговорИзтриванеСоня, доверих се на твоята адаптация и останах много доволна.Размесих по- смело, както ти препоръчаш и се получи много добър ефект брауни-блонди.
ОтговорИзтриванеХубав ден!!!
Радвам се, че ти е допаднала рецептата!Да ви е сладко!Приятна неделя!
Изтриване