Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (126) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

събота, 26 ноември 2011 г.

Кифлички с пълнеж от сладко

Като съм захванала едни тестени неща...и не   ми  се спира.
Това са кифлички подходящи за закуска, за следобедно кафе или просто за нездравословно похапване:).
Може да се приготвят с всякакъв пълнеж - сладко, мармалад, захар, ядки, сушени плодове.Не съм правила, но чета с локум и халва... ето и моят вариант:


Продукти
за тестото
500 г брашно , заедно с това за измесване
1 яйце и 1 белтък(жълтъкът  е за намазване)
150 г захар
1 пакетче суха мая
200 мл пр.мляко*
1/2 ч.л. сол
ванилия
1с.лъжица лимонов сок
Настъргана лимонова кора на половин лимон
50 г масло(олио, зехтин, мас)
за плънката
100 г меко масло
конфитюр по избор(моят беше от кайсии)
1/2 чаша едро счукани орехови ядки
*(количеството му зависи и от големината на яйцата, така че доливайте по малко)




Приготвяне
Тестото се омесва с посочените продукти и се оставя да втасва във фурната на печката(фурната се затопля до 50 С и се изключва)Около 20 минути са достатъчни за удвояване на обема.
Омесва се отново , разделя се на 2 части.Всяка част се разточва  на голяма кора (около 30 см).Разрязва се радиално на триъгълници.Маже се с мекото масло.В широкия край се поставя плънката.Завиват се на рулце и поставят в намаслена и набрашнена тавичка.
Оставят се да втасват отново във фурната за около 25 минути.Намазват се с жълтъка, разбит с малко прясно мляко.Поръсват се със захар.
Пекат се на 180 С за около 25 минути.


1 коментар:

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...