Още щом ги видях и ми "легнаха на сърцето" :) . Благодаря за рецептата, Федора!
Не съм променила нищо. Меки, пухкави, топящи се в устата.Пробвах с различни пълнежи.Харесаха ми и без пълнеж, и с крем сирене и със сладко. Главният дегустатор ги хареса най-много с крем. Така че , изборът е ваш!
Лесно и бързо, опитайте!
Продукти
за около 30-40 броя според големината
чашката, с която рязах беше диаметър 5 см
180 милилитра прясно мляко
60 грама захар
2 яйца
80 грама разтопено краве масло
ванилия
460 грама брашно
15 грама суха мая
за намазване
80 грама разтопено краве масло
за овалване
пудра захар
пълнеж по желание
Време за приготвяне:
- за подготовка - 10 мин.
- за готвене - 2 часа
Калории без пълнежа
Общо 3850 Ккал
За една порция (70 г) 250 Ккал
Приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта и се поставят в контейнера на машината за хляб. Прибавят се изброените продукти в посочения ред. Включва се на програма "тесто" месене и втасване.
Когато тестото е готово, изсипва се върху набрашнен плот и се разточва на кора с дебелина около 1 сантиметър. ( Направих и по-дебели, станаха почти кълбо! )
Изрязват се с чашка кръгчета Подреждат се на разстояние едно от друго върху тава, покрита с хартия за печене.
Оставят се да втасат на топло до удвояване на размера, след което се пекат в предварително загрята фурна на 180С. Който има вентилатор, може да го използва на режим вентилатор с долен нагревател на 160С. Пече се около 12 минути до златисто.
Изваждат се от фурната и веднага се намазват обилно с разтопеното краве масло.
Поръсват се с пудра захар.
Изчаква се да се охладят за около 10-15 минути и се напълват с пълнеж (използва се пош), пробивайки дупка отстрани на всяка "поничка". Овалват се в пудра захар отвсякъде.
Източник
Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби
Чудесна,много бърза и лесна рецепта.Поничките изглеждат прекрасно.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Прекрасни са станали, Сонче!
ОтговорИзтриванеВсе още не съм пълнила нищо с пош и
е време да опитам :)
Благодаря ти , Дани!Признавам си, че ми отне време , докато се организирам с поша! Първите не бяха добре напълнени, после му схванах цаката!Използвах един дълъг накрайник с пресечен отвор и въртях поша на тук-натам, натискайки за да запълни по-голяма част от "поничката". Някои успях да препълня.Много зависи от пълнежа. Най-добре се получи с крема. А сладкото, за да не ми е толкова трудно, пасирах. Между другото, тези с крем бяха най-добри на другия ден. Държах ги в тортена чиния с капак.
Изтриванеa koito nqma mashina za xlqb ???
ОтговорИзтриванеЗдравейте г-н Ангелов! Може да замесите тесто на ръка с изброените продукти. Пресявате брашното, правите кладенче, доавяте течните съставки и месите. Оставяте да втаса на топло до удвояване на обема на тестото. Поздрави и да ви е сладко!
ИзтриванеЩе ги пробвам,изглеждат апетитно.
ОтговорИзтриване