Етикети

агнешко (7) баница (26) без глутен (6) Бетоловото (15) бутер тесто (16) българска традиционна кухня (132) гарнитура (27) гост (9) гостуване (1) десерти (181) домашно консервиране (6) дребни сладки (27) дулче де лече (1) есен (32) желирано (28) за празник (101) заек (2) закуски (59) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (1) китайска кухня (8) кифлички (10) кремове (29) крок пот (1) круши (10) лесно (121) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (142) паста (17) патица (2) пилешко (46) пити (17) плодове (70) постно (33) празник (9) предястие (57) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (23) салата (14) свинско месо (24) сладкиш (82) сос(дип) (1) спанак (25) супа (26) тестени (51) тиква (8) тиквички (17) торта (47) френска кухня (25) хлебчета (6) череши (8) чийзкейк (13) шоколад (29) ябълки (14) ягоди (28) яйца (7) ястия без месо (45) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (12)

търся в този блог

понеделник, 5 март 2012 г.

Пъстърва - на фурна и пържена



тази е на фурна


Ако се чудите как да я направите, аз  предпочитам пържена, ако имам възможност.Само , ако е за повече хора и не ви се занимава бих препоръчала на фурна.
Пържената става с хрупкава коричка, а на фурната се задушава.Но все пак е въпрос на вкус.

Продукти
за 1 порция

1 цяла риба, около 300 г
сол
лимон -1/2
черен пипер
масло и/или зехтин по 1с.л.
брашно за пърженето


 Калории - 
общо  550 Ккал
на 1 порция



Приготвяне
подготовка

  • рибата се измива и почиства, ако има люспи се махат
  • отцежда се от водата и се подсушава
  • наръсва се обилно с лимонов сок отвътре и отвън и се поръсва с черен пипер и сол
  • оставя се в хладилник
  печене
  • рибата се поставя върху алуминиево фолио, а върху нея се поставя бучка масло и се наръсва с малко зехтин и сол
  • увива се във фолиото и се поставя в тавичка
  • пече се на 180 С около 20 минути
  • отваря се фолиото и се оставя за 304 минути да се запече отгоре





пържене


  • в тиган се загряват масло и зехтин
  • рибата се овалва в брашно и се пържи по 6-7 минути от всяка страна( не я пипайте по-рано!!)
  • след обръщането се наръсва с лимон още докато е в тигана



Прибавям и Пъстърва на грил тиган


3 коментара:

  1. Досега съм я правила само на фурна, но като гледам пърженка каква е хубавица, следващия път ще е по твоя начин!

    ОтговорИзтриване
  2. Всякак я обичам аз тази рибка :)....Чудесна е ,Сонче !
    Хубав ден !

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна стана пържената, благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...