събота, 12 август 2017 г.

Ягодов сладкиш с крем сирене и маскарпоне





Някои наричат този сладкиш чийзкейк, но за мен чийзкейкът е с печене и без желатин.Много подходящ за любителите на лесните десерти.Може да се приготви с различни плодове - пресни, замразени или от компот.



Продукти
за форма с диаметър 26 см
16 порции
за основата
200 г обикновени бисквити
50 г масло
ванилия
крем
250 г маскарпоне
300 г крем сирене
200 г течна сметана
2 с.л. сладко ягоди
лимонова кора 1/2 лимон
7 г желатин
ягодов слой
500 г ягоди
3 с,л, захар
2=3 с.л. вода
1 с.л. лимонов сок
7 г желатин

 Време за приготвяне: 3ч.30 мин
- за подготовка - 15 мин
 - за готвене и изчакване - 3 часа
  Калории
Общо Ккал
За една порция Ккал
Приготвяне 
за основата
Бисквитите се смилат (начукват) и се смесват с разтопеното масло.Разстилат се на дъното на форма с подвижни стени и се притиска до получаване на блат.
крем
Маскарпонето, крем сиренето и сладкото се разбиват до еднородна смес.
Желатинът се накисва в 50 мл вода, до набъбване. Загрява се за 30 сек на МВ и се прибавя към крема.Разбърква се добре.
Сметаната се разбива с миксер и се смесва с крема.
Изсипва се върху бисквитения блат и се оставя в хладилник за 2 часа, докато стегне.
ягодов слой
Ягодите се почистват и ако са големи се нарязват. Поръсват се със захарта, добавя се водата и се поставят на слаб огън, докато захарта се разтопи.
Желатинът се посипва в ягодовата смес и се разбърква до пълното му разтваряне.
Оставя се да изстине и след това се изсипва върху крема.Заглажда се като съдът се разклаща докато ягодовата смес се разпредели равномерно.
Сладкишът се оставя в хладилника за още 1=2 часа, да стегне.
Освобождава се от борда и е готов за сервиране.


Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби