Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

сряда, 9 май 2012 г.

Кюфтета от спанак и чушки със сирене

  Много вкусно пролетно предложение, може да бъде леко основно ястие или предястие .



Рецептата е адаптирана от този източник .

Продукти
за 2 -3 порции

  • 250 г спанак
  • 1-2 с.л. зехтин
  • 50 г сирене
  • 50 г кашкавал
  • 4-5 печени червени чушки
  • 2 с.л. царевично брашно
  • 1 яйце
  • черен пипер 
  • олио за пържене

Калории - общо
 за 1 порция

Приготвяне

  • спанакът се нарязва на ситно и се задушава за кратко в зехтина, само докато омекне
  • смесва се с настъргания кашкавал, натрошеното сирене, нарязаните на дребно чушки, черния пипер, яйцето и царевичното брашно
  • разбърква се



  • мазнината за пържене се загрява на среден огън и в нея се слагат топки от сместа с помощта на лъжица за сладолед
  • топките се обръщат след като хванат коричка
  • изваждат се върху домакинска хартия за да се отцеди излишната мазнина









11 коментара:

  1. Невероятно изкушение си представила, Соня. Изглежда и звучи много, много вкусно!

    Прегръдки и приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотно! Много вкусно изглежда!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесно съчетание-цветно,вкусно,пролетно и леко за хапване!
    Както винаги е много уютно при теб,Соня!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Ей това ще бързам да направя още този уикенд!
    Сонче, така обичам подобни пролетни предложения- прекрасни са!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Сонче,това е вкусотия!Поздрави и от мен!

    ОтговорИзтриване
  6. Ехее, доста богати кюфтенца и на цвят и на вкус!

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесна рецепта! Със сигурност ще я опитам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Опитах ги и много ми харесаха. Нещо като миш-маш в малки порции :-)

      Изтриване
    2. :), Радвам се, че ти е харесало , Дени!Между другото, аз пускам само неща които са харесани от Главния дегустатор, а той е доста придирчив! Вече няколко пъти правя, например мусака, докато той я одобри като рецепта за блога!:)Поздрави и хубава сряда!

      Изтриване
  8. Щеше да е чудесно,ако са печени например, това пърженото си е бомба със закъснител

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, разбира се, че е по-добре да са печени1 Същите може да направите в тавичка във фурната! Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow