Рецептата е от блога на Диана Опитайте...
Аз използвах камамбер вместо бри и намалих количествата на всички продукти .Всичко останало е по нейната рецепта.
Резултатът беше очаквано добър, даже превъзходен!
Чудесна комбинация на аромати и вкусове .
Продукти
за 3 порции
тавичка 22 см
- 150 г брашно
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 25 мл зехтин(2с.л.)
- 1/2 ч.л.чесън на прах
- 1/2 ч.л.сол
плънка
- 3 жълтъка
- 100 г кашкавал
- 50 г сирене Камамбер
- няколко половинки чери доматчета
Калории - общо 1445 Ккал
за 1 порция 482 Ккал
Приготвяне
- брашното се пресява и се смесва със солта, чесновия прах и бакпулвера и подправките
- добавят се зехтинът и газираната вода и се омесва меко тесто
- оставя се да почине 15 нинути
- фурната се загрява на 200 С
- тестото се разтова на тънка кора по размера на тавичката
- покрива се с настъргания кашкавал
- правят се вдлъбнатини и в тях се слагат жълтъците
- Камамберът се нарязва на парчета и се подреждат отгоре
- украсява се с чери доматчетата
- пече се 20-25 минути до разтопяване на сирената
- Ястието се сервира топло.
ЕХААА..Сонче много хубава питката мммммм приказна.
ОтговорИзтриванеАма така си я снимала ,че ми потекоха течности от устата:))))
Хубави почивни дни мила!
Оха, и аз не бих отказала половинка:)
ОтговорИзтриванеКаквото съм правила от Дианка е много вкусно, изобщо всичко изпълнено по вашите съвети и рецепти се получава, точно защото е писано и направено от автора. Затова ги обичам кулинарните блогове:). Страхотна е, а снимките са толкова подканящи, че чак през монитора ми се иска да си взема.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви , Здравче, Траянка, Кенди!Наистин абеше много приятна лека вечеря!Главният дегустатор, който не обича такива тестени неща, я одобри и това си е атестат!Поздрави!
ОтговорИзтриванеИзглежда невероятно! Имам въпрос, каква печка използвате и на каква програма - отгоре/отдолу или вентилатор. Аз,като начинаеща в кухнята винаги имам проблем с това и е причина голяма част от печивата ми да не се получават..Благодаря Ви! Чудесен блог!
ОтговорИзтриванездравейте, обикновено, ако не е изрично споменато, при мен фурната е на градусите без вентилатор, а решетката е поставена в долната трета на фурната.Аз предпочитам да пека без вентилатор, ползвам го само , когато пека повече от една тава.Може би трябва да спомена, че фурната е нормална от стандартна самостоятелна печка, не от малките печки или вградена.Благодаря ви за коментара, ще се радвам да споделите впечатления от някое ястие!Поздрав и хубави празници!
Изтриванездравейте, хвърлила съм поглед на тази рецепта за довечера :) дали ако заменя газираното с обикновена вода ще има някакъв негативен ефект?
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Ани