Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

сряда, 30 май 2012 г.

Пилешка супа с картофи и тиквички ( и малко цветя и подправки)

 Още една от нашите любими супички:



Продукти
за 6 порции
  • 1 пилешко бутче от 2 части ( бедро и подбедрица)
  • 1 глава стар лук
  • 1-2 моркова
  • 1 тиквичка
  • 1 стръкче целина
  • 2-3 картофа
  • сол ( 1 с.л.), черен пипер, магданоз
Приготвяне
  • бутчето се измива добре и се слага да ври в студена подсолена  вода, около 2,5 л
  • добавят се нарязаните на дребно лук и моркови и целината
  • оставя се да ври на слаб огън 40 минути или докато месото започне да се отделя от кокала
  • месото се изважда, обезкостява се и се нарязва на дребно
  • прибавят се нарязаните на кубчета картофи, месото се връща в тенджерата и огъня се засилва
  • след около 10 минути се добавя нарязаната на кубчета тиквичка
  • вари се още 15 минути до опълното омекване на картофите
  • наръсва се с черен пипер, а при сервирането и с магданоз
По желание може да се застрои, но аз не я застройвам,Застройката е обикновено кисело мляко, яйце или сметана.
Искам да ви покажа и моята тераса  с цветя и подправки.Подправките са още малки , но цветята цъфтят и са прекрасни.







и любимите ми мащерка и босилек!


копър, магданоз и люти чушки, които садя всяка година за съпруга ми

здравец и индрише, любими аромати



3 коментара:

  1. Чудна супичка, а цветята са разкошни!

    ОтговорИзтриване
  2. Сонче, чудна супичка, особено за хладното време в момента. А такава паничка имам и аз;)))
    Цветята ти са разкошни, подправките също. Моите и толкова не са пораснали, сигурно защото ти си по на юг;)
    Прекрасна вечер ти желая!

    ОтговорИзтриване
  3. СОНЧЕ, супичката и на нас ни е любима .
    Обаче ми останаха очичките в цветята ти страшно хубави са.
    Аз за съжаление на терасата не мога да си гледам цветя че е сянка ама на двора отзад съм сяла много и са същата красота.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow