Продукти
за 6 порции
- 1 пилешко бутче от 2 части ( бедро и подбедрица)
- 1 глава стар лук
- 1-2 моркова
- 1 крехка чушка
- 1 стръкче целина
- 90 г фиде(2,5 броя кръгчета)
- сол ( 1 с.л.), черен пипер, магданоз
Калории - общо
за 1 порция
Приготвяне
- бутчето се измива добре и се слага да ври в студена подсолена вода, около 2,5 л
- добавят се нарязаните на дребно лук и моркови и целината
- оставя се да ври на слаб огън 40 минути или докато месото започне да се отделя от кокала
- месото се изважда, обезкостява се и се нарязва на дребно
- прибавя се нарязаната чушка, месото се връща в тенджерата и огъня се засилва
- когато заври силно, се добавя фидето
- вари се 15 минути без капак и се дръпва от огъня
- наръсва се с черен пипер, а при сервирането и с магданоз
Сонче, класика, ама вкусна! Направила си страхотна супичка! Поздрави!
ОтговорИзтриване