Продукти
за 6 порции
- 1 свински джолан с кокал
- черен пипер, червен пипер
- 100 мл вино
- 2 глави стар лук
- 3-4 скилидки чесън
- 2-3 моркова
- 1-2 сини домата
- 2 малки тиквички
- около 500 г картофи
- 250 г гъби
- 3-4 печени чушки
- 1/2 консерва домати
- магданоз
- месото се наръсва с черен и червен пипер и заедно с чесъна, нарязаните на много едро лук и моркови се поставят в подходящ за печене съд с капак - гърне или стъклена тенджера
- налива се виното и се пече на слаба фурна ( 150 С) за около 2 часа, до пълна готовност на месото
- синият домат се нарязва на кръгчета, без да се бели, добавя се и се прибавят и едро нарязаните обелени картофи, пече се още 10-15 минути с капак
- тиквичката се нарязва на кръгчета и се прибавя заедно с целите гъби и доматите от консерва
- пече се БЕЗ КАПАК 15 минути или до готовност на картофите
- кокълът се изважда и ястието се сервира с пресен магданоз
Сонче, тъкмо и аз съм на тази тема, но при теб, с това джоланче е много вкусно! Поздрави!:)
ОтговорИзтриванеСонче обожавам това ястие.Така го правя и аз но твоето е безумно изкусително.
ОтговорИзтриванеЦЕЛУВКИ!
Прекрасен гювеч! Много обичаме у дома! Хубав уикенд!
ОтговорИзтриванеЛюбимото ястие в къщи е приготвеното в гювеч месце със зеленчуци! Сонче, прекрасен е този джолан, и какви апетитни снимки само :))))
ОтговорИзтриванеПрегръдки, Маги :)
Добре де , Сонче, как можа така да го представиш този гювеч.Ами ако съпругът ми види джоланчето........ауууууу........не ще да знае , че иде лято този човек.Ще му го сготвя, пък аз ще наблегна на зеленчуците.
ОтговорИзтриванеВесел Гергьовден!