Продукти 
за 10 порции
- 6 яйца
 - 1 л прясно мляко, топло
 - 1 ч.ч. захар - 250 г
 - 2 оп.ванилия
 - настъргана портокалова кора
 - 10 с.л. захар за карамела
 
 Калории - общо 2904 Ккал
 за 1 порция  290 Какл
Приготвяне
- 10 те лъжици захар с 1 с.л. вода се загряват в подходящ съд до получаване на светъл карамел
 
- купичките се затоплят във фурната или на котлон
 - в затоплените купички се разпределя карамела, като се обливат и стените
 - (ако не са затоплени карамелът се втвърдява веднага и не може да се разлее по стените. Понякога, когато ползвам алуминиеви купички си правя карамела във всяка поотделно, на котлона, става бързо и не се цапат допълнителни съдове)
 - купичките се подреждат в тавата, в която ще се пече крема
 - яйцата се разбиват със захарта
 - добавя се затопленото мляко и ванилията и портокаловата(лимонова) кора
 - готовата смес се разпределя в купичките
 - в тавата се налива топла вода, трябва да покрие повече от половината от височината на купичките
 
- пече се на 150 С за около час, докато мърда съвсем леко, трябва да остане гладък, без шупли.Това се постига с ниската температура, без завиране на водата.
 - изважда се и след изстиване са готови за обръщане
 - преди обръщане се минава отстрани по ръба на купичката с остър нож и с рязко движение се обръща върху чинийка
 

Ох какви снимки и в този час!Невероятно вкусно изглежда!
ОтговорИзтриване