Днес научих нова дума Фритата.Оказа се, че е нещо като омлет, запечен допълнително във фурната.Поводът беше Роси с Кулинарен елексир.
Не знам точно ка се сервира, обърната или зхлупена две, но е вкусно.Естествено може да се приготви с всичко , което има в хладилника!
Калории - общо
за 1 порция
Приготвяне
Не знам точно ка се сервира, обърната или зхлупена две, но е вкусно.Естествено може да се приготви с всичко , което има в хладилника!
Продукти
за 1 порция
- 1 голяма връзка зелен лук
- 2 с.л.зехтин
- 100 г сирене
- 50 мл течна сметана
- 3 яйца
- черен пипер
Калории - общо
за 1 порция
Приготвяне
- лукътсе задушава с мазнината в тиган с метална дръжка
- добавя се натрошеното сирене
- яйцата се разбиват със сметаната и се изсипват върху лука и сиренето
- фурната се включва на грил
- тиганът се поставя на най-горната поставка и се пече за 3-4 минути, до златисто
- сервира се веднага
Сонче, и при теб е много вкусно! Фритата е страхотна!
ОтговорИзтриванеЧудесно предложение, Сонче! Даваш ми идея за днешния обяд, благодаря :)) Усмихната нова седмица!
ОтговорИзтриванеКакто винаги-вкусно си го приготвила..
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Невероятна вкусотия си сътворила.
ОтговорИзтриванеСнимките ти са много апетитни.
Прегръдки!
Соня,съвсем правилно,фритата е вид пухкав омлет и носи на всякакви продукти.
ОтговорИзтриванеА твоят вариант е разкошен!Много вкусен изглежда .Радвам се,че ти е допаднала идеята!
Прегръдки и хубава седмица!
Малка подсказка, ако нямате тиган с метална дръжка или не ви се занимава да ползвате фурната, вземете плоска чиния с размер приблизителен на тигана в който правите омлета, поставете я отгоре, обвиите тигана и чинията с памучна кърпа и с рязко движение прехвърлете омлета от тигана в чинията(чрез обръщане). След това плъзнете омлета обратно в тигана(разбира се, предварително почистен от евентуални останки след превъртането, за да не изгорят).
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви за допълнението, Анонимен!Сигурна съм, че е полезно за читателите! Поздрав!
ОтговорИзтриване