Продължавам агнешката серия:)
за 1 порция
Продукти
за 4-5 порции
- 1 агнешко бутче около 1,5 кг
- сол, черен пипер,
- розмарин, машерка(босилек)
- джинджифил по желание
- 200 мл бира или вино
за глазиране
- червен пипер, кетчуп, горчица, мед, смесени в чашка
за 1 порция
Приготвяне
- месото се намазва много добре с подправките и се поставя в съд с капак, подходящ за печене - гърне или стъклена тенджера
- налива се течността - вино или бира
- пече се на предварително загрята на 220 С фурна само за 5 минути и веднага се намалява до 150 С
- пече се на 150 - 170 С около 1 час и 30 минути или повече докато кокалът се ''обели''
- съдът се отваря, месото се намазва със сместа за глазиране и се запича за още 10-15 минути до получаване на загар.Може да се обърне и да се запече и от другата страна
Много сочно и вкусно изглежда! Браво, Соня!
ОтговорИзтриванеОх ,Сонче писах вече ,че с тези безумно апетитни снимки и рецепти ще ми докарате изфаркт:)...само като си помисля как хубаво мирише и ми иде да тръгна пеш за Б-я:)!
ОтговорИзтриванеМного ти е хубава рецептата , с такива подправки не съм правила агнешко ,но ми харесват . Чао и хубав следобед ! Прегръдки !
Ммм,страхотно е!Другия път и аз ще пробвам да го намажа с тази комбинация,много добре ми звучи,Соня!
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Сонче нямаш милост направо..
ОтговорИзтриванеТова бутче си го грабвам и изчезвам .:)
Прекрасна рецепта другият път ще я пробвам!
Прегръщам те силно!
Благодаря ви момичета, стимулирате ме!Аз си преглеждах рецептите, че нали чакам кандидат зетя:)!Поздрави!
ОтговорИзтриване