Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

вторник, 8 май 2012 г.

Ароматно печено агнешко бутче

Продължавам агнешката серия:)



Продукти
за 4-5 порции

  • 1 агнешко бутче около 1,5 кг
  • сол, черен пипер,
  • розмарин, машерка(босилек)
  • джинджифил по желание
  • 200 мл бира или вино
за глазиране
  • червен пипер, кетчуп, горчица, мед, смесени в чашка
 Калории - общо
 за 1 порция

Приготвяне

  • месото се намазва много добре с подправките и се поставя в съд с капак, подходящ за печене - гърне или стъклена тенджера
  • налива се течността - вино или бира
  • пече се на предварително загрята на 220 С фурна само за 5 минути и веднага се намалява до 150 С
  • пече се на 150 - 170 С около 1 час и 30 минути или повече докато кокалът се ''обели''
  • съдът се отваря, месото се намазва със сместа за глазиране  и се запича за още 10-15 минути до получаване на загар.Може да се обърне и да се запече и от другата страна
 Сервира се с гарнитура и салата по избор.

5 коментара:

  1. Много сочно и вкусно изглежда! Браво, Соня!

    ОтговорИзтриване
  2. Ох ,Сонче писах вече ,че с тези безумно апетитни снимки и рецепти ще ми докарате изфаркт:)...само като си помисля как хубаво мирише и ми иде да тръгна пеш за Б-я:)!
    Много ти е хубава рецептата , с такива подправки не съм правила агнешко ,но ми харесват . Чао и хубав следобед ! Прегръдки !

    ОтговорИзтриване
  3. Ммм,страхотно е!Другия път и аз ще пробвам да го намажа с тази комбинация,много добре ми звучи,Соня!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Сонче нямаш милост направо..
    Това бутче си го грабвам и изчезвам .:)
    Прекрасна рецепта другият път ще я пробвам!
    Прегръщам те силно!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ви момичета, стимулирате ме!Аз си преглеждах рецептите, че нали чакам кандидат зетя:)!Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow