Отново съм използвала любимата ми комбинация розмарин и мащерка.
Продукти
за 4 порции
- 1 малко агнешко бутче
- дижонска горчица
- черен пипер, сол
- розмарин, мащерка
- 2 скилидки чесън
- картофи - 600 г
Калории - общо
за 1 порция
Приготвяне
- месото се намзва с горчица, черен пипер и сол
- поставя се в съд за печене с капак ( стъклена тенджера, гювеч), наръсва се с мащерка и розмарин, добавя се чесънът и се наливат 2 пръста вода
- пече се за 10 минути на 220 С, а след това около 1 час и 30 минути на 180 С покрито с капака, до готовност
- прибавят се картофите, нарязани по желание, поръсват се със сол
- пече се без капака до омекване на картофите
Сонче, като го гледам това агнешко каква хубава коричка има, а колко е крехко и вкусно, направо ми се прияде на закуска! Хубава седмица от мен, а рецептата е супер!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за отзивите!Хубав ден!
ИзтриванеОх, Сонче, красота! Прати ми малко по пощата:)
ОтговорИзтриванеТраянче, добре си дошла през лятото на моето Бетолово, ще почерпя!
ИзтриванеОткъде го взе това агънце, Сонче?;)
ОтговорИзтриванеИскам да направя такова, а като гледам магазините, май ще чакам до Великден 2013.
Много апетитно и тази убийствена коричка...!!!!
Поздрави!