Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

сряда, 23 май 2012 г.

Пилешко филе с боровинков сос и бадеми




Предлагам ви едно сравнително лесно за приготвяне ястие, което обаче може да бъде наречено и изискано заради не съвсем традиционните продукти и богатия си вкус.Крехките филенца се чувстват много добре в сладко-киселия сос.Мащерката допълва аромата на червените боровинки и задушения в масло лук, а хрупкавите бадеми увеличават удоволствието. 

Продукти 
за 2 порции
  • 2 пилешки филенца по около150-200 г
  • сок от 1/2 лимон
  • 2 с.л.масло
  • 1 с.л.зехтин
  • 1 глава кромид лук
  • 1 к.ч.сушени червени боровинки
  • 1 с.л.захар
  • 1 с.л.нишесте
  • 1с.л.оцет балсамико
  • сол, черен пипер, мащерка
  • няколко сурови бадема


 Калории - общо
 за 1 порция
 
Приготвяне

  • филетата се заливат с лмоновия сок и се наръсват с черен пипер и мащерка и се оставят  за 20 тина минути така
  • червените боровинки се заливат с 250 мл гореща вода
  • кромидът се нарязва на много дребно
  • в тиган се загрява 1 с.л.масло и зехтин и се задушава кромида, до омекване
  • добавят се накиснатите боровинки заедно  с водата, в която са били
  • вари се 3-4 минути, лукът трябва да е мек
  • прибавя се 1 с.л. захар и се разбърква
  • нишестето се разтваря в много малко вода  се добавя при боровинките
  • разбърква се и се овкусява със сол, черен пипер и ако е необходимо малко балсамико(аз сложих 1 с.л., но е въпрос на вкус)
  • вари се до постигане на желаната гъстота
  • филетата се запичат на скара или грил тиган.Може да се запекат и  във фурната
(аз ги правих на грил тиган, намазан с 1 с.л.масло)
  • бадемите се нарязват по дължина и се запичат за около минута, минута и половина на МВ
  • ястието се сервира  като сосът се изсипва върху филенцата и се поръсва с бадемите


8 коментара:

  1. Време е за това ястие-интересно ,но сигурно вкусно...Сонче,изглежда супер!
    Приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Соня, докосна ме с това ястие, звучи и изглежда много апетитно :))
    Хубав празник!

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасна комбинация!Сонче,идеята и представянето ти са чудни!Ще отпрануваме преключването на изпитните сесиите на децата с това пиленце :))Благодаря и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Сонче, страхотна рецепта! Личи си, че е много вкусно, а и как си го презентирала! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Голяма вкусотия, Сонче! Направо се облизвам!

    ОтговорИзтриване
  6. Чудесна рецепта ,Сонче ! Ей такива вкусове ми харесват много ! Прегръдки !

    ОтговорИзтриване
  7. Това пилешко филе изглежда ужасно вкусно. Комбинация с боровинки сигурно става върховна наслада. Благодаря за рецептата ще я пробвам.

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря ви за хубавите думи!Найстина беше много хубаво ястие!Аз обичам тези сладко кисели комбинации за месо, пък и с ядки!Препоръчвам го!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow